28 feb

I dag körde vi ner till rakbanan direkt. Hon har varit då stollig när jag kört där, så nu fick hon börja med att bara jogga fram & tillbaka 2ggr. Sen fick hon springa på i sitt eget tempo 4 intervaller, klockade för att se hur fort det gick. Hon sprang ganska precis 2.10 alla fyra intervallerna, helt ok med tanke på hur tung & blöt den var.


Måndag

I dag (måndag) körde vi runt lite överallt. Både på slingan och längs vägarna. Hon travade på bra & gick känna in nya dojjorna hon fick i lördags. Den här gången fick hon travskor istället för ridskor som tidigare, så då blir det lite lättare men svårare att hålla koll på fötterna.


Lillan & Inspiria











Sälllis med Loppan :D

Vid halv nio i morse selade jag och Linn på Lillan & Loppan och stackut för å köra en tur. Vi körde längs grusvägarna & Linn visade en väg man kunde svänga av på för att köra lite längre. Lillan skötte sig bra och loppan var jättepigg :) vi var ute i ca 45 minuter.

25 feb

I dag var det jättefint vårväder och vägarna var mjuka & fina.Så vi körde  längs vägen bort till asfalten, tillbaka  & två varv på en jätttetung vattendränkt slinga och sedan längs vägen bort till asfalten igen.
På slingan stod det 4 stycken rådjur precis bredvid därvi körde, de flyttade knappt på sig! :)


Inspiration...

Satt igår kväll och tittade på Ponnyakuten. Deltagarna där fick då besök från ridande polisen i Malmö som visade upp hur de miljötränade sina hästar. Jag har tidigare jobbat väldigt mycket miljöträning med mina ponnyer, som är trygga i nästan vilken situation som helst. Så nu fick jag en liten inspirations-knuff! Det finns många bra skrämsel-saker i ridhuset så jag ska försöka träna någon gång när ridhuset är tomt, vilket inte händer sådär överdrivet ofta :P Gäller att vara där på "rätt" tider då, typ under dagen när alla jobbar & jag själv är i skolan...:S



Det fanns vintervilande båtar utanför ridhuset


Lugnare tur

I dag var det lång-motion på schemat igen :) 3*3 varv på slingan vilket blir totalt ca 13 km. Eftersom jag körde direkt på morgonen & lilla damen har lite svårt att skritta ibland, så fick hon gå 30 min i skrittmaskinen innan körturen. Det fungerade jättebra! Hon var ivrig iväg, men skrittade snällt tills jag sa åt henne att trava & hon travade i "lagom" tempo hela passet. Det var bara en liten sväng på slutet hon försökte sätta fart & bocka lite. Sen så hade hon ju även bomull i öronen idag igen & hon blir lite mer sansad då. Knäppa lilla häst! Men rolig är hon!

Tentaplugg...

Eftersom jag skriver tenta på onsdag & haft VFU hela dagen idag fick Lillan bara gå i skrittmaskinen idag. Hon verkar ha lärt sig nu hur den fungerar & gick där snällt & duktigt i ca 30 min. Pussade lite snabbt på henne i boxen för att sedan åka hem å göra något så dötrist som att plugg fysiologi. Enda fördelen är att det är mycket om träningslära nu & mycket går att tänka om och anpassa till hästarna & min egna montéträning. Tänker man så, då går det iaf lite lättare att plugga... :)


Kuskförstärkning? :)

Jag och Lovisa satt i soffan hemma hos mamma & pappa och drog oss lite för att sticka ut å köra i snöovädret, med varsin häst i olika delar av stan. Då kom vi på att vi kunde ju packa in Lovisas ponny Jarita i transporten, slänga på en sulky och sen köra båda vid Lillan stall. Sagt och gjort! Lovisa fick även passa på att köra Lillan, hon ska hjälpa mig att träna när jag åker bort i mars. Vi ska till Kiruna och åka skidor i två veckor med skolan, som avslut & examination på vinterutbildningen.
Vi körde 8 km-rundan och avslutade med att byta tillbaka till våra egna hästar och köra två intervaller på rakbanan. Lillan var helt stollig idag, liiiite för mycket överskotts-energi, även Jarita var jättepigg. Det var ju åtminstode sista gången förmodligen jag kör henne utan bomull i öronen. 

Lovisa har nu börjat drömma om att få åka på V75 tävlingar som självutnämnd förste skötare åt Lillan, precis som hon var åt Lasse-mannen. :) Lasse var nog en av de mest skötar-bortskämda hästar, han hade alltid med sig MINST 2 skötare när han tävlade, så Lillan lär väl även hon fångot liknande :D
rosa pållen!
Piggelin!
Lovisa & Lillan
Lovisas ponny Jarita
Bortskämda Lasse på väg till sin sista tävling...
Älskad & saknad! <3

Uppställd


Soligt

kallt & strålande sol. Då är det härligt att köra häst :D Vi körde vår vanliga tur ute längs vägarna. Hon joggade glatt på hela rundan.


motion

I dag var det dags för ett vanligt motionsjobb. Undertiden vi körde började det snöa, på tvären(!) så det stack rätt rejält i ögonen. Vi joggade 4 varv, dvs ungefär 8 km.

träning

I dag körde vi på rakbanan för första gången & Lillan fick äntligen sträcka ut lite. Hon tyckte det var galet kul & drog på rejält när hon förstod att hon äntligen fick springa på. Hon travade på riktigt fint i ett bra tempo, nästan lite för bra tempo... Men det är i alla fall kul att hon vill! :D

Inte får man äta ifred heller....

Lillans boxgranne Monör tycker oftast att Lillan ska dela medsig utav sitt kraftfoder, eftersom hon får mycket mer än honom...

Blandade bilder från idag...


Har NÄSTAN vuxit i sitt eget huvudlag nu. Hon har lånat ett utav russen tidigare. Skulle kanske behöva göra ett hål extra på varje sida, men det fungerar :D
Närbild på "bling-bling"-pannbandet :D
Hon fick även prova Lasses <3 gamla täcke. Det var fortfarande lite för stort, men jag tror att de ska kunna sitta kvar. :) behöver däremot nog tvätta det efter att bus-Trollan lånat det de senaste två vintrarna :)

Törstig tjej!



Tömlongering

Eftersom hon gick ganska hårt igår så tyckte jag att det va bra om hon fick röra på sig lite lugnt idag. Så vi passade på att tömlongera i paddocken. Hon skötte sig jättebra och började nästan på en gång att söka sig framåt, nedåt. Vi köde ca 5 minuter åt varje håll så att det blev totalt ca 20 min.
Bilderna blev rätt suddiga och inte så jättebra. Men att tömlongera en 2-åring för andra gången och samtidigt försöka fotografera är inte det lättase...

"Intervallträning"?

Även idag var det strålande väder och temperaturen lång runt 0:an. Under dagens träningspass fick vi sällskap av Stina & Loppan.
Planen var att vi skulle köra till rakbanan för att köra lite "intervaller" för första gången idag. Man kan väl inte riktigt kalla det intervaller, för så fort ska det inte gå än så länge. Tanken var att hon skulle gå 2-4 intervaller i ca 2.20-2.30 tempo. Men då rakbanan var nysladdad så vågade vi inte köra där.
Även idag var det strålande väder och temperaturen lång runt 0:an. Under dagens träningspass fick vi sällskap av Stina & Loppan.
Planen var att vi skulle köra till rakbanan för att köra lite "intervaller" för första gången idag. Man kan väl inte riktigt kalla det intervaller, för så fort ska det inte gå än så länge. Tanken var att hon skulle gå 2-4 intervaller i ca 2.20-2.30 tempo. Men då rakbanan var nysladdad så vågade vi inte köra där. Så efter uppvärmingen läng vägen körde vi ut på slingan och ökade där det gick. Trots att banan slingrade sig så sprang hon (enligt Runkeeper) runt 2.20-2.40 hela varvet. På raksträckan sprang hon tom så fort som 2.00! Hon ville absolut inte att Loppan skulle springa om, för det stänkte så mycket grus då. Dam som hon trots allt är :P
Så vi gör ett nytt försök snart igen :)

Fin dag!

Skolan slutade kl 9.30, strålande sol & 7-8 minusgrader, alltså en toppendag! :D Så idag han jag ut när det fortfarande var ljust, så vi passade på att köra ut. Vi körde den vanliga rundan, men den här gången hade jag igång "runkeeper" på telefonen så att ja kunde mäta hur långt det var & den var tyvärr inte längre än knappa 8 km. Så vi körde även ett varv på slingan, eftersom hon fortfarande var superpigg!

Hej då fötter och händer!

Kom sent ut till stallet även idag & KALLT va det! Men vi klädde på oss och körde ut från stallet vid ca 20.15. Vi prövade på att öka lite på slingans ena raksträcka och hon ökadeglatt tempot.  Men efter 3 varv på slingan var jag så stelfrusen att jag trodde jag skulle dö! Så då körde vi hem igen, Lillan var rejalt frostig & det låg ett tunt islager över selen. Så vi skyndade oss in stallet där hon fick lite täcken på sig och lite mat. Då brukar hon vara nöjd :)

Tisdag

I går kom jag ut till stallet runt kl 18 & självklart var det redan väldigt mörkt. Mockade & gjorde klart, hämtade in tjejen & selade på.
Vi körde bort till slingan & körde 3+3 varv, vilket blev lite drygt 12 km. Planen var att bara köra 3+2, men hon blir ju bara piggare & piggare nu när jag kör henne, så jag beslutade mig för att köra lite längre. Och det verkade ju inte vara några större problem med orken där iaf :)


Grå med åldern!

Ja, lilla Prinsessan börjar ju bli allt mer grå nu. Ska bli spännande å se vilken färg hon får efter pälsfällningen! Just nu syns det mest i svansen, allt ljusare hårstrån letar sig fram ur svansroten. :)


Tidsfördriv...

Blev lite uttråkad igår kväll, så jag beslöt mig för att rita lite...

Nya erfarenheter :)

Det är många sena dagar i skolan nu, men eftersom Lillan nu går så pass långa turer när hon tränar har jag kommit fram till att träna ungefär varannan dag räcker nog för henne just nu. Eller snarare, hon körs varannan dag, de andra dagarna får hon tömköras, springa i ridhuset, longeras eller liknande.
Så idag provade vi på att gå i skrittmaskinen för första gången.Lite konstigt var det, men hon lärde sig ganska snabbt. Däremot ville hon hela tiden stanna när hon gick förbi mig om jag stod för nära grinden.
Efter att hon fått traska runt där i ca 20 min, sen gick vi till paddocken för att springa av oss och leka lite! :)

Lillan & Loppan

Jag & Stina körde ihop idag med Lillan & Loppan. Vi körde samma tur som i fredags. Båda tjejerna var pigga & glada. De sprang på bra hela rundan, lillan blev dock lite rädd för en bil som kom körandes ganska fort bakifrån, men det gick bra. Hon studsade lite & sen var det inget mer med det... :)


Bästa kompisarna

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3063047/images/2012/pic_187994224.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3063047/images/2012/pic_187994319.jpg" class="image">


Fredag

I fredags var jag ledig från skolan & hade utsläppet samt lunchfodringen i stallet. Så jag släppte ut alla hästarna utom Lillan. Henne gjorde jag istället i ordning för en körtur i det fina men väldigt kalla vädret. Vi hade väl -12-13 grader.
Vi körde en runda längs vägarna som är ca en mil lång tror jag, ska försöka mäta någon dag. Hon var jättefin & travade på bra.


kvällstur...

I dag var det som sagt en lååång dag i skolan. Långfärdsskridsko-åkning 9-15 och därefter kallplurr, så strax efter 18 var jag hemma. Åkte till stallet och fixade och gick sedan för att ta in små-tjejerna som fått vara ute lite extra länge. När jag gick till hagen märkte jag att Lillan var jättepigg och busig, så det vore nog bra om hon fick springa av sig lite... sagt och gjort! vid 19.45 körde vi ut från stallplanen bort mot slingan. På vägen dit mötte vi två bilar, den första gick bra, då det var ganska brett där, men vid den andra var det ganska smalt, så då blev hon lite rädd, hoppade över ett dike och ut på åkern. Men när hon märkte att vagnen åkt ner i diket stannade hon snällt så att jag kunde hoppa ur och leda henne istället. Hon är rätt bra på så sätt, även om hon ärväldigt rädd för någonting så går de att få henne att stanna och vänta. Så vi hoppade över igen ut på vägen och sedan körde vi fyra varv på slingan. De sista tre varven fick hon göra några kort "íntervaller" d.v.s. hon fick öka på lite på en raksträcka på ca 200-300 meter. Super-kul! tyckte Lillan som mer än gärna gasade på, vi var dock lite oense om hur FORT det skulle och och hur LÅNGT vi skulle gasa, då hon gärna sprang både fortare och längre.
Det är i alla fall väldigt kul att hon är så springglad! :D Eftersom det var kolsvart ute, blir det tyvärr inga bilder :(

RSS 2.0