Sista turen innan betesflytten

I dag körde vi sista jobbet innan Lillan ska flytta till betet. Vi körde på slingan 4+3 varv. Som vanligt var hon pigg och glad och skötte sig utmärkt.

Solsken

I dag stack vi ut på förmiddagen & körde en tur på slingan. Vi joggade 3*3 varv & nu var hon pigg & glad som vanligt & sprang med svansen i vädret mest hela tiden :)
Vädret va jättefint men det blåste rätt ordentligt.


Febrig tjej

Igår när jag tog in Lillan var hon lite hängig & ätit dåligt, så jag tempade henne. Termometern visade 39,0 grader så hon fick stå över träningen. I morse hade febern gått ner, men hon får vila en dag extra. Jag vill inte pressa lilla hjärtat.., <3


Gissa rasen!

På sajten ridsport.ifokus har de en lek som heter "gissa rasen". Mamma är med där och har nu lagt upp en bild på Lillan. Hittills är det bara två st som har gissat & de har hittills gissat på lustiano & arabiskt fullblod! Haha! De blir kul att se vem & när som gissar rätt. De flesta förvirrar sig på hennes färg, de tror inte att en travade kan vara avblekbar skimmel!


Bilder på vacker skimmel

Vi passade på att fota finisen lite igår innan vi körde.

Duktig liten "pånni"

I dag var vi ute och körde jag och mamma ihop. Vi körde rundan, där är vägarna ganska "hårda" så att vagnen  blir lätt att dra. Hon var pigg,men höll sig lugn helaturen, däremot blev hon lite rädd för en bil somkom väldigt fort körandes i en kurva.

intervaller i lag

I dag stod intervallträning på schemat. Precis när vi står och spänner för vagnen kör Jonas Biderman förbi och ska även han till rakbanan och köra. Så vi beslutade oss för att köra ihop. Vi joggade två vändor fram och tillbaka på rakbanan och skrittade sedan lite innan vi körde igång. Vi körde 6 stycken intervaller i 1.50-2.00 tempo.
Lillan skötte sig jättebra och tyckte att det var riktigt kul att springa med lite sällskap!

lördagsjogg

I dag stack vi ut direkt efter utsläppet och joggade en tur. Vi körde "rundan" igen och joggade på i ett hyfsat tempo.Jag kände att det kunde vara bra med ett lite lugnare jobb efter banträningen. Men som nästan jämt nu, kom ja tillbaka med en pålle som knappt var fuktig under selen efter 8 km jogging :)

Snabbjobb på Sundbyholm

I dag lastade vi Lillan & Loppan på transporten och åkte ner till travbanan igen. Lillan gick in jättesnällt i transporten idag, så det är skönt att hon blir lättare :)
Vi började med jogga 3 bakvarv och körde sedan 2000 m lite snabbare. Första rätvarvet varLillan väldigt okoncentrerad och sprang mest och tittade på de andra hästarna på banan. När man gör det kan det bli lite svårt att hålla reda på alla långa benen :P Men andra varvet skärpte hon till sig och sprang på betydligt bättre. Så sista 1000m avslutade hon på ca 43 på ett bra sätt.

rundan & frisering

I morgon är planen att vi ska åka till banan ihop med Linn, Stina & Loppan. Stina ska rida provlopp igen med Loppan, så vi passar på att följa med då. Så idag började vi med en rejäl borstning av hela kroppen, även man & svans, så jag flätade till och med svansen för att den skulle hålla sig fin till imorgon. Därefter klippte vi nacken, trimmade hovskägget & pälsenrunt hovarna.
När hon var ren och fin selade jag på och vi körde iväg längs grusvägen och körde "rundan" på ca 7-8 km i friskt tempo. Inte heller idag blev hon nå svettig...

måndag

Eftersom det regnade så igår kördevi några varv på slingan idag igen, nu med rockarden. Vi körde 3+3 varv och hon sprang på hela tiden med bra tempo. Hon blev knappt ens svettig utav det, så det kanske börjar bli dags att öka motionen ytterligare lite till! :D

joggingtur

I dag var det jättefint väder hela förmiddagen, så vad gör vi då? Jo, väntar med att köra tills de ösregnar!
Inte riktigt kanske... Det var sarare så att när vi selat klart och fått på vagnen började det duggregna lite, så vi bet ihop och körde iväg. Efter två varv på slingan började det regna betydligt mer och under det femte varvet vräkte det ner och haglade rejält så då vände vi hemmåt, för ingen utav oss tyckte att det var särskillt kul längre :/
Vi blev i alla fall rejält blöta båda två!

Film från ridhuset

Film från ihopsläppet i ridhuset



Lek!!

I dag hade vi först stallmöte & planerade inför sommaren. Det är inte jätteaktuellt för oss eftersom Lillan & Inspiria kommer åka till mamma & pappa då för att få gå på bete. Men Johanna som äger Gizmo undrade om vi kunde tänka oss att låta honom gå med tjejerna, då hans hagkompis Phaffner ofta är iväg & tävlar, blir Gizmo väldigt ledsen i hagen & springer en massa.

Så efter mötet gick vi ner till ridhuset & släppte dem. De var tydligen jättekul & de sprang massor! Jag hade tänkt jogga Lillan en tur idag, men efter att hon sprungit sig svettig i ridhuset kändes det inte längre som någon bra idé. Så vi kör imorgon istället.

Bjuder på lite bilder från ridhuset, har även film, men den kommer senare :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3063047/images/2012/pic_198394729.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3063047/images/2012/pic_198394733.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3063047/images/2012/pic_198394750.jpg" class="image">


Träning på rakbanan

Igår var vi nere på Sundbyholmstravbana och tränade. Dels gör vi det för att Lillan skall transporttränas,
dels för att hon skall vänja sig vid travbanorna och allt som sker där. Igår var det dessutom provlopp
och hon fick då höra speakern i högtalarna och även höra startkommandona. Det vra jättespännande.
 Hon är alltid så glad när man hittar på nya saker och denna gång var det spännande med högtalarna och korparna som flög omkring i mindre flockar. När det ljöd "Klart" i högtalarna första gången, hoppade hon till lite grann men redan då det ljöd "ett" i högtalarna började hon titta bort mot travovalen och de andra hästarna. Hon såg hemskt sugen ut på att få vara med och springa med de andra.
 Men vi tog ut henne på slingan där hon fick jogga fram och därefter fick hon gå 6 * 900 m intervaller. Hon gick riktigt bra och vi kunde ta både bilder och film på henne under träningspasset.
Här kommer några bilder.




Det är såååå skönt att bli borstad nu när vinterpälsen faller.




Full fart framåt



 Kolla framklivet!





  "Så var man färdig för idag."



 Nöjd häst och kusk.



 Lillan står alldeles stilla då hon spänns ifrån.



 Vacker


Film då Lillan tränar på rakbanan

 Lägger upp en kort film på då vi tränar på rakbanan.


Tömlongering över bommar


Nya pjux!

I dag är det dags för Lillan att få nya skor på fötterna igen. Så jag var där nu på lunchen för att mocka & göra ordning. Samt ta in henne så hon torkar lire, aldrig kul å sko blöta pållar.

Lillans stallkompis Pi är en rolig liten ponny. Såhär står han väldigt ofta i hagen!


Hoppträning!

I dag skulle Lillan bara få ta det lite lugnt och dessutom så regnade det ute, så vi tömkörde lite i ridhuset och tränade dressyr. Hon var jättefin, lite stel åt höger men det lossade ganska fort. Så då plockade vi fram lite bommar och börjadeträna lite cavaletti. Det var inga problem alls, så då lade vi upp de sista bommarna till ett litet hinder att hoppa över. Det fixade hon oxå galant! :)
Lillan tyckte att ja skulle ta kort på henne istället för på hindren :)
Har även gjort lite försök till att filma henne när hon travadeöver bommarna, men den kommer senare. :D

kondition

I dag var det konditionsträning igen. Vi körde i speedcarten längs grusvägarna och avslutade med att köra 3 varv på slingan. Det blev en tur på ca 17 km allt som allt. Hon var hela tiden pigg och glad och orken var det inget fel på :)

Vältränad?

I dag var vi ute och joggade en sväng igen. Nu fick hon slippa rockarden och istället gå med den mycket lättare speedcarten. Vi körde bort tíll slingan och körde 3+3 varv, dvs ca 14 km. Hon var hela tiden pigg och glad och sprang på bra. Hon blev inte det minsta trött och när vi kom tillbaka till stallet såg jag att hon inte ens var svettig! Hon vara bara lite fuktig på halsen och lite svettig där selen legat. Så det verkar ju inte vara direkt jobbigt för henne :)

Dressyrträning

I dag blev det ett lite lugnare pass för prinsessan, vi körde dressyr i paddocken. Efter att ha bråkat lite i ca 10 minuter släppte allt! Hon sänkte huvudet, krökte in nacken, höjde ryggen och stegade på med rejält schvung i steget. Hon såg så himla läcker ut! Tyvärr är det väldigt svårt att fåmed det påkort när jag är själv, för jag måste jobba så pass mkt med henne. Så det går inte att köra henne snyggt på en hand. Men några suddiga bilder blev det!

ljusare och ljusare

Vinterpälsen flyger av Lillan nu och under den börjar det nu komma ljusare och ljusare päls.

tung träning

I dag var mamma med ut och körde Lillan. Eftersom hon hade tappat en sko i lördags så fick hon jogga en kortare sträcka, men lite tyngre istället. Både jag och mamma åkte i rockarden, men hon var pigg och glad som vanligt. Det var en annan häst ute och joggade på slingan samtidigt som oss och Lillan skulle självklart springa ikapp den!

kolik...

På em idag ringde de från hagen och sa att Lillan låg väldigt mycket i hagen & ville inte äta. De testade att plocka in henne & då ladehon sig ner hela tiden. Så jag sprang över till Göran (mamma & pappas granne & veterinär). Han ville att jag skulle tempa henne, kolla pulsen och sedan testa gå med henne någon timme då och se om det släppte.
Hon hade ingen feber & normal puls. De som ringde hade släppt henne i skrittmaskinen så hon fick fortsätta gå där. efter någon timme ringde jag Göran igen för att berätta hur läget var. Eftersom det fortfarande inte släppt kom han ut och gav henne lite lugnande, avslappnande och smärtstillande. Hon slutade försöka lägga sig då, så att jag kunde åka hem för att äta och packa sovsäck och liggunderlag för att sova i stallet under natten, så att jag skulle kunna ha henne under uppsikt. Hon fick gå i maskinen med jämna mellanrum för att försöka få det att lossa. Runt midnatt började det låta lite i magen på henne. Då fick hon börja jogga lite i maskinen & lite senare verkade det som att koliken släppt. Hon började dricka och blev väldigt hungrig.
Jag sov i alla fall kvar i stallet och gick upp varannan timme för att kolla till henne. Allt verkade bra, så vid sjutiden åkte jag hem för att äta frukost och pratade med Göran igen. Hon verkade då ha hämtat sig och både drack, åt och bajsade ordentligt.

RSS 2.0