Mot ljusare tider!

Vad skönt det är nu när det börjar bli ljusare om dagarna! I dag stack vi inte ut förrän strax efter halv fyra, var tillbaka vid halv fem och det var fortfarande ljust... eller ljustich! :P
Vi fick sällskap av Stina och Loppan på dagens körtur. Vi körde samma tur som igår, längs vägarna fram och tillbaka. Lillan var lite okoncentrerad och sprang mest och tittade på allt annat. Men men, hon blir lite så närhonharsällskap, springer mest å tittar på vad den andra hästen gör. Men det är bara att träna mer tillsammans med andra :D

körtur längs vägen

Redan klockan nio i morse selade jag på Lillan för att köra en tur. Det var härligt väder idag, lagom kallt och solen sken. I stället för att köra på slingan som vanligt, beslutade jag mig för att vi skulle köra ute längs vägarna som nu var täckta av hårdpackad snö. Super underlag!
Så vi körde förbi slingan och så långt vi kom längs den vägen, sen vände vi och körde så långt det gick åt andra hållet. Totalt blev det ungefär 8 km. Lill-fröken tyckte det var jättekul med lite variation, så hon satte upp svansen i vädret och drog på!

Vi tränar vidare!

I går & i morse var jag ute och körde Lillan. Vi körde 5 varv båda dagarna och hon traskar snällt på, inga problem med orken inte! Hon är pigg & glad hela tiden. I måndags mätte vi henne oxå, 150 cm över havet är Lill-skruttan :) stora tjejen!


lång dag i skolan

I dag gick jag i skolan i Stockholm från nio till halv fem, tre timmars skridskor följt utav en timmes info om isvett och därefter två timmars statistik-föreläsning. Så strax efter 18 var jag hemma och totalt slut. Så efter en kopp te och en macka åkte jag ut till stallet. Eftersom det var så sent och jag är rejält trött mockade jag bara och gjorde iordning maten och vatten. Därefter satt jag en stund i boxen och bara myste med Lill-skruttan. Hon e så härlig!

Måndagsträning

 Idag kördes Lillan på slingan i 3 varv och därefter släpptes hon ihop med Inspiria för att de skulle
få en chans att leka och springa av sig det värsta.
Inspiria sprang och bockade som en galning, mest i galopp.
Lillan, däremot, speglade sig mest och travade i små cirklar. Galoppera är
tydligen inget som känns naturligt för henna i dagsläget.
Vi skrattade gott åt de båda tokarna.









Lek och miljöträning i ridhuset

I dag var planen att köra Lillan som vanligt, men när jag hämtade henne i hagen var hon och Inspiria jättebusiga och lekte som galningar i sin knöggliga hage. Så jag tog med Lillan till rihuset istället så att hon fick leka och springa av sig där istället. Vi passade även på att skrämselträna med presseningen och pilatsbollen. Presseningen vr lite läskig, men mest spännande. Vi lade även ut en lite bom som hon gjorde ett jättehopp över! :P












lördag...

I dag körde vi som vanligt några varv på slingan. Hon var pigg och glad som vanligt! :P

Busfrö!

Lilla Bus var som vanligt pigg & glad när vi körde idag. Studdsade lite & försökte dra ner huvudet (hade ingen checkrem på).

Det är så kul att se henne & Inspiria tillsammans. De är så otroligt bra vänner och sitter näst intill ihop i hagen :) Känns så bra att hon äntligen fått en jämnårig att leka med :D


Tömlongering

Idag kom vi väldigts sent till stallet då skolan nu har börjat. Så det var becksvart ute.
Att pendla mellan Eskilstuna-Stockholm tar tid, men,men...
I vilket fall hade vi bestämt att Lillan skulle få testa på tömlongering i ridhuset
för första gången. Vi gjorde i ordning henne och mamma var med för att hjälpa till i början
och ev ta några kort om det gick.
Då vi kom in i ridhuset var det ytterligare en ponny där. De skulle hoppträna vilket gjorde att
Lillan blev väldigt okoncentrerad på det hon själv skulle göra. Hon tyckte både ponnyn
och hindren såg väldigt spännande ut.
Vi började i vilket fall och ganska snabbt förstod hon att jag ville att hon skulle gå runt mig.
Men som sagt så var hon mer intresserad av den andra ponnyn så cirklarna blev både ovala samt
tempot väldigt varierande.
Men han var jätteduktig i alla fall för på slutet slappnade hon av och gick riktigt fint.
Vi longerade inte mer än 10 -15 min. Det räcker så första gången.







Hopponnyn var jättespännande att titta på då den tränade.


Sötaste!

Fick precis mms från Sandra. Sötaste vännerna!

 


Morgontur

Strax efter nio imorse var jag i stallet för att hinna köra Lillan innan jag skulle ner travet för att ha planerings lunch med Malin och prata om licens-, guld- & ridkurserna som startar nu snart.

Jag mockade & fixade foder innan jag hämtade in henne. Idag var hon på bättre humör, det kan ju bero på att vi inte bråkade med brodden, och hon samlade dessutom ihop lite vuxenpoäng genom att låta sig köras utan grimman under huvudlaget samt att hon stod snällt stilla undertiden jag satte på vagnen.
Vi körde som igår 2 varv på slingan, lite skritt och sen två varv till. Hon skötte sig jättebra helakörturen och skrittade snällt hela vägen till och från banan. Det var riktigt härligt när vi körde, lagom kyligt i luften, solen sken, det rykte ur näsborrarna och dimman låg fortfarande kvar över åkern.
image description
image description

Första körturen på nya stället!

I dag körde vi för första gången på nya stället. Vi fick sällskap av Linn & Maggan. Vi körde bort till slingan som underbart nog var mjuk & sladdad! Härligt efter alla veckor med stenhårt underlag var det skönt med lite mjukare underlag. Slingan är ca 2 km lång och vi körde två varv då Maggan gick först, skrittade 2-3 minuter & sedan joggade vi två varv till och då fick lillan gå först.
Hon var som vanligt pigg, men lite sur till en början eftersom vi bråkat med att försöka få i brodden igen i bakskorna, vilket inte gick nå vidare. Så då blev vi lite osams & jag fick ett rejält blåmärke efter att hon stampat ner hoven rakt på min fot, men de är sånt som händer...
Så vi gör ett nytt försök imorgon.


Lite bilder från idag

Lillan tittar fundersamt på bollen...
I ridhuset
Loppan (Also in Love) & Stina, Maggan (Magellan Bay) & Linn
Tjejerna kom fort bra överens och står här i sin nya hage och äter lunch.

Instruktionsfilm om inkörning


I ridhuset

Efter körturen idag så åkte vitill nya stallet. Eftersom hagerna är så hårda och knöggliga nu så bestämde både Sandra och jag redan igår att vi skulle bpka ridhuset och släppa ihop dem där. Vi hade förväntat oss lite spring och lek, men icke.
De sprang något varv för att sedan ställa sig och titta i speglarna, fascinerande av bilden. Vi smackade igång dem för att få lite fart på dem, då sprangde något varv igen och sedan tillbaka till speglarna. Så där hände de inte mycket...

Banträning igen :)

Eftersom träningsbanorna är så frysta och hårda nu så lastade vi Lillan på transporten och åkte till travbanan. Hon var väldigt laddad och hade svårt att stå stilla på gången. Hon skrittade snällt till banan och där joggade vi 6-7 bakvarv. Hon skötte sig jättebra och det var flera andra hästar på banan. Bl.a. Richard L med sin nybliva 3-åring R.K. Princess. Vi joggade ihop ca 700m, men sen gick det lite för fort mot vad jag tycker är lämpligt för en nybliven 2-åring. Det var lite läskigt när vi mötte hästarna som gick fort i rätvarv, hon gjorde inget men vinglade lite och slog ner på tempot, men fortsatte snällt så fort de passerat.


Pigg & glad liten pålle


Vagnen ska på...

Joggandes på banan


Richard & Princess och Lillan traskar på strax bakom
Efteråt skrittade vi av på volten

Förberedelser för flytt

Idag hämtade vi lite nytt hö till Lillan som hon ska få i sitt nya stall.
Det finns visserligen hö att köpa där men det är så mycket dyrare än det vi kan skaffa på annat håll.
Så idag åkte vi över med en full trnspot med hö samt lite torv till boxen.
I morgon fortsätter flytten.
Tog lite bilder på det lilla, lilla stallet där Lillan ska stå nu framöver.



Det lilla nya stallet i mörkret



Inuti finns tre boxar



Här är Lillans box. Färdig att ta emot henne imorgon.


FLYTT!

I måndags förra vecxkan flyttade Erica med Trollis & i fredags blev Ancora utlånad, vilket resulterade i att Lillan blev själv i sin hage. Tanken var från början att hon då skulle gå ihop med ponnyn Nova igen, men av diverse anledningar fungerade inte detta. Så jag började då fundera på olika sätt att lösa detta på, då kom Linn med den goda nyheten att det fanns en box ledig där de har sina hästar. Så Linn kollade med Sandra (även hon en kompis från ponnytravet som nu jobbar där) om det var okej att vi flyttade dit. I går skickade hon ett sms att allt var okej, så i morse var jag där och kollade boxen, hagarna och fodringsschema m.m. Allt verkade bra & hon ska få stå i ett utav de mindre stallen med bara 3 boxar :) mysigt och bra! på gården står det väl närmare 50 hästar skulle jag tro, så det är ett rätt stort ställe.
Hon kommer att få gå i hagen med Sandras jämngammla häst & när hennes ponny Pi-Yarin blir helt bra (han har varit halt en längre tid) skulle även han få gå med dem och agera lekfarbror. På gården finns även skrittmaskin & ridhus. En liten bit bort har Kjell & Tony Wallin sin träningscamp där vi får låna träningsbanorna att köra på. De blev dessutom lite närmre hemifrån mig. Så jag tror nog att det blir bra. Det är mycket roligare när man är några stycken och kan hjälpas åt och träna ihop. Så när Erica flyttade blev det direkt väldigt tråkigt, både för mig & Lillan, men nu har det i alla fall löst sig. Så på lördag eftermiddag kommer vi börja packa och flytta lite prylar. Planen är att vi ska köra på banan en liten tur igen på söndag & efter det åker vi till nya stallet.
Ska försöka ta lite kort därifrån också! :D

Dagens körtur

I dag så stack vi som vanligt ut och körde vår vanliga slinga. Vi joggade 3 varv i lugnt tempo, skrittade två minuter och skulle sedan jogga 3 till, men då kom vi ikapp Kim & hans hästar som skrittade på slingan. Så då fick vi skritta nästan ett helt varv innan vi kunde fortsätta, så p.g.a. detta körde vi ett varv extra. Lillan tyckte att det var spännande med hästarna framför och ville gärna följa med dem. Trots att de sedan körde av banan så svängde hon jättesnällt och vi kunde köra våra två kvarvarande varv. Då blev hon plötsligt jättesuper pigg och ville inte alls fortsätta i samma fina lugna tempo vi hade lyckats hålla de tidigare varven. Men hon skötte sig i alla fall jättebra hela turen idag, till och med när det hoppade ut ett rådjur precis framför oss på slingan! :D
Tränings-summering... (tiden ska väl inte ta på största allvar, glömde som vanligt att stänga av, så vi har redan spänt från och selat av när jag äntligen kom i håg att stänga av...)
Slingan som vi brukar köra. (den lilla avstickaren är vägen ner mot rakbanan där vi brukar skritta av)

Snart milen!

Det var en mycket pigg liten fröken som var ute & sprang. Hon var extremt pigg & framförallt GLAD idag när vi körde. Till att börja med klarade hon nu att skritta nästan hela vägen till slingan, normalt studsar hon så att vi måste börja trava nästan på en gång. Efter de första tre varven var hon fortfarande hur pigg som helst, så jag bestämde mig för att vi skulle öka till 6 varv. Då skrittade vi ca 2 minuter på den fjärde varvet, dötrist tyckte Lillan som istället letade spöken i skogen och blev "jätterädd" så att hon kunde springa några steg :P
När vi kört klart var hon fortfarande väldigt pigg, så hon verkade ju inte direkt trött utav det extra varvet. Med det varvet är vi nu uppe i drygt 8 km, så snart är vi väl uppe i en mil verkar det som :D


Typ 5 km.., lr inte!

I går kväll var det travgala på Sundbyholm, så den här dagen har varit ganska lugn. Men vi stack ändå ut & körde senare på em. Lillan var som vanligt pigg & glad och travade lätt våra fem varv.
Jag tänkte att jag skulle mäta lite mer ordentligt hur långt vi egentligen kör idag, har ju varit ganska säker på att ett varv var ca 1 km... Men det är lite drygt 1 km, så när vi kört våra 5 varv stod mätaren på ca 7 km! Ooops! Så vi har visst kört lite längre än jag trodde! Vältränad liten tjej!
Efter passet fick hon på sig sitt täcke & fick stå ca 1 h med BoT-bandage, bara för att ;) vuxenpoäng! Skulle inte tro att hon egentligen behöver dem, men men. Vi har de i lite förebyggande syfte :)

 


Längtar

Sitter och tittar runt på massa ridbloggar, folk som hoppar och tränar dressyr med sina hästar. Just nu saknar jag verkligen en häst att rida på. Så jag LÄNGTAR till hösten 2013, då kan jag äntligen börja rida på lite på Lillan.

Jag såg att en tjej, som har ett jämngammalt halvsyskon till Lillan, redan har börjat rida på sin. Jag tycker personligen att det är väldigt tidigt att börja rida dem redan som ett-åringar, även om den snart "räknas" som två. Nu är det väl upp till var och en hur och vad man gör med sin häst, man jag vill ha en häst som håller länge & jag har sett hästar som blivit ridna för tidigt, vilka problem med ryggen de kan få. Något som kanske inte märks från början, men kommer senare. 
Jag har som tidigast börjat rida in en häst i december som tvååring, i USA. Den hästen var rejält musklad och hade tävlat en del redan. Här i Sverige har jag inte börjat rida dem förrän tidigast på sommaren som treåringar... Men, det är väl som sagt upp till var och en... 


Jag & älskade "Lasse" julen 2009. <3



Jag & Trollglänta efter ett montéjobb sommaren 2011


På G igen!

Nu är det färdig vilat för den här gången! I dag körde vi igen. Lillan var superladdar och väldigt glad över att få komma ut och springa igen efter mini-semestern. Vi joggade 4 km i lugnt tempo. Hon skötte sig jättebra, men efter ett tag kunde hon inte hålla sig utan studdsade lite och försökte bocka!
Hon är så rolig att köra, man riktigt känner hur kul hon tycker det är att springa! :D






Lite vila

Nu får Lillan en veckas vila ungefär eftersom hon varit så duktig.
Det går fort framåt och därför kan det vara bra för henne att få en stunds betänketid.
Hon är supersmart och duktig så det är lätt att förivra sig och få ett bakslag senare.
Eftersom händer mycket på annat håll just nu, så passar det bra med lite vila nu.

RSS 2.0