På besök hos Lillans pappa & farmor

Idag åkte som sagt jag och mamma till Jakobsberg för att träffa Majesty of Rock & hans ägare och uppfödare Lotta. Det tog dryga timmen att åka dit och det var riktigt enkelt att hitta rätt.
 
Gården var jättefin och låg inne i ett naturreservat. Vi fick börja med att hälsa på Rocke's brorsor som skulle skor och kollas igenom lite utav Stefano Galluzzo. Han gav mig dessutom lite tips på vad jag kunde kolla på mina hästar, hur jag kunde lyfta och stretcha för att få vissa låsningar att släppa, men även lite tips på saker jag kan tänka på och göra när jag rider andras hästar i lopp. Jättespännande, intressant och nyttigt att lyssna på.
 
Därefter gick vi ut till hagen igen och hämtade in Rocke. Väl inne på stallgången avslöjade Lotta & mamma att jag även skulle få testa rida honom! De hade i hemlighet pratat med varandra och mamma hade lyckats packaner lite av mina ridkläder i bilen (tur att man har en extra uppsättning hos föräldarna :P ). Så vi sadlade och tränsade och sen var det bara att hoppa upp. Som vanligt fick jag börja med att korta lädren, jag har så korta ben att jag nästan alltid måste korta om någon "normallång" har ridit. Vi började med att skritta och jogga lite runt i paddocken. Där kände jag på honomoch försökte arbeta igenom honom lite i båda varven. Rocke varväl sådär måttligt road utav detta, så då var han lite småseg och jag fick jobba rätt bra på honom. Efter ett litet tag fick vi sedan rida ut på vägen och rida lite fram och tillbaka där (fotograferna ville ju fota :P ). Så vi red rätt lugnt fram och tillbaka tills vi fick direktiven att öka lite. Rocke var genast med på noterna och verkade överlycklig över att få gasa lite. Dock kändes det väl sådär för mig... Att försöka rida fort i dressyrsadel med dressyrläder är inte det lättaste och jag hade redan på sista hålet, så vad gör man då? Jo, stoppar in fötterna i stiglädrerna istället! Blev genast mycket skönare! Det blir ju fortfarande lite knasigt med dressyrsadeln, men det blev iaf mycket bättre.
 
Så vi red på några rakor fram och tillbaka och det känns helt klart att det finns vissa likheter mellan Lillan & pappa Rocke. De har liknande rörelser när de ökar på lite och ja... jag vet inte riktigt vad, men de påminner väldigt mycket om varandra. Dessutom skulle Rocke, precis som Lillan, smaka och tugga på allt! 
 
Efter ridturen försökte vi ställa upp Rocke för att ta lite fina kort, Lotta tog även ut mamma (Lillans farmor) She´s Back så att vi kunna ta lite mor & son foton. 
 
Det var jättekul att träffa både Lotta, Rocke och farmor "Grållan". På vägen hem åkte vi förbi min bror som boroch pluggar i Uppsala. Där blev vi bjudna på mat och lite fika. Han hade bakat supergoda chokladbollar!
 
Väl hemma igen var klockan nästan 18, så då bytte jag om igen och gick ut till stallet här hemma. Tränsade Lillan och red ett lätt dressyrpass, barbacka, i stora gräshagen. Det är fortfarande ganska mycket snö där, så hon fick pulsa lite samtidigt som vi arbetade med formen och att böja kroppen åt båda hållen i både skritt och trav på volter och i serpentinbågar. Hon arbetade på riktigt fint och det blev ett väldigt mysigt pass!!
 
Hälsa i hagen
 
På väg in till stallet
 
Mys i stallgången
 
I paddocken
 
Oxå i paddocken
 
Öka lite
violket gick lättare med kortare läder
 
 
 
 
 
 
Lotta tillsammans med Lillans farmor "She's Back"
 

Spännande dag imorgon

I morgon ska mamma och jag åka och hälsa på Lillans pappa, Majesty of Rock. Massor av kort lovas.
 

Fanny & Lilo

I dag kom min syrra, Fanny, ut till stallet och följde med mig ut på en ridtur. Hon fick låna Lilo från Pelle och jag tog Lillan. Vi red en ganska lugn tur på ca 8-9 km, men med nästan bara skritt och lugn joggingtrav. 
 
Båda hästarna var pigga och glada, men vi tog det som sagt väldigt lugnt. Dels för att Fanny inte har ridit på länge och dels för att Lillan fortfarande inte är så mycket riden. Lillan tyckte att det var jättekul att få sällskap, så det blev några huvudslängningar/bock/galopp/studs/tappa-bort-benen-språng. Hon är så söt när hon gör då, för man märker hur glad hela hästen är och hon vet inte riktigt vart hon ska göra av all glädje :)
 
Det var jättekul att rida med sällskap, vi gör det alltför sällan. Fanny tyckte det var kul att rida igen och även Lilo verkade vara nöjd :)
 
 

Tandlös tjej!

Lillan har tappat en tand! Tyvärr syns det inte jättebra på bilderna eftersom den nya tanden vuxit ut en del... 
 
 
 

Äntligen skor!

Äntligen har vi fått på ett par framskor! Tyvärr fanns det inga nya i Lillans storlek, så Pelle slog på ett par gamla guldskor istället. Vi får helt enkelt byta skor igen sen när jag har vägarna förbi Biderman och köpt nya :)
 
När pjuxen äntligen var på så drog vi ut och körde en sväng. Lillan var pigg och glad (som vanligt) och tyckte nog att det var kul att få springa ordentligt igen. Vi körde ca 1,5 mil i hyfsat högt tempo och avslutade med 3 intervaller i backen brevid E20 och vad kul hon tyckte det var att få gasa på ordentligt! 
 
Det är kul att se vilka framsteg hon gör vid varje jobb nu! Pelle längtar nästan lika mycket han tills vi ska börja köra Lillan & Lilo ihop på banan och försöka få Lillan att öka tempot ytterligare. Sen så vill ju han gärna börja testa och mixtra med balansen på henne, så han verkar nästan lite småbesviken på att hon fungerar utmärkt med vanliga järnskor runt om :P
 
 
och lilla svansen blir bara ljusare :D
 

Galopp idag!!!

Idag har jag galopperat på min prinsessa för första gången! 
 
Eftersom hon drog av sig båda framskorna under rakbanejobbet med Erica & Trollan och Pelle inte har hunnit slå på nya än (de är inte riktade än, jag är värdelös på att rikta & dessutom behöver hon ändå verkas fram...) så har jag bara ridit henne den här veckan. Jag upplever att det är lättare att rida i snön utan skor än att köra. Så vi joggade bort till Håkan B's slinga. På den plogade delen hade en gren ramlat ner och grenar äter visst små gråa hästar, så Lillan kastade sig runt och ville springa hem igen, men efter massa övertalning och ett steg i taget tog vi oss förbi. Strax efteråt kom vi ut i djupsnön och började jogga. Hon travade på jättefint, men efter en bit blev snön ännu djupare och då kände jag att hon höll på att falla över i galopp, så då gjorde jag galoppskänkel och sa "GAAALOPP" samtidigt som hon föll över. Hon galopperade en jättefin lugn, mjuk och rund galopp! Vi gjorde om fattningen några gånger och hon började fatta vad det handlade om. Lättlärd tjej :)
 
När vi kom ut på de plogade vägarna igen så testade vi att trava igen och även trava på lite snabbare, för att se så att hon inte slår över i galopp för att det går fortare, vilket hon inte gjorde! Min lilla superhäst!
 
Sista biten hem försöktevi rida lite dressyr, men hon var jättepigg då och ville inte alls gå fint! 
 

Kvällsmys

I dag blev det vila för tjejen. När jag gick ut på kvällen för att fixa boxen så passade jag på att borsta henne ordentligt och även massera henne lite. Så vi hade en helkväll med bara mys, gos och pussar!
 
 

Rakbanejobb

Idag packade vi ihop prylarna och åkte till travet för att köra intervaller på rakbanan ihop med Erica och Trollglänta. Alltid trevligt att få sällskap! Vi joggade 6 varv på sandbanan och körde sedan 6*40 intervaller. Båda hästarna skötte sig riktigt bra och Lillan verkar nu ha börjat komma på vad det handlar om. Nå låg hon riktigt fint på bettet. Det gick till och med att reglera tempot på henne utan att hon for i luften. Man märker ja att hon blir helt klart förbannad när man säger åt henne att trava långsammare, men hon gör det i alla fall. Jag är riktigt nöjd med henne och man känner verkligen hur hon utvecklas för varje jobb hon går! :)

RSS 2.0