Söndagspasset

Har inte hunnit blogga om senaste passet. I söndags var det dags för Lillan att gå jobb igen eftersom vi bara körde 4 varv i torsdags. Hon var som vanligt riktigt pigg och glad. Men tyvärr han vi bara två varv på slingan innan hon tappade en framsko. Så nu försöker jag smöra rejältför <3 så att han kanske slår på nya framskor på henne idag så att vi kan ut å träna igen :) 
 

Ser du något? För det gör inte jag...

Strax efter halv sju nu på kvällen körde jag ut från stallet med Lillan. Då var det KOLSVART! Men ska det tränas så ska det. Vi körde som vanligt bort till Hockey (bästa stället att köra när det är mörkt) och körde 4 intervaller på slingan. 
 
Lillan har riktigt fattat de där med "sling-intervallerna" nu å satan vad hon går! Hon har fått en helt annan ork emot när jag körde intervallerna där första gången. I dag körde vi som sagt 4 stycken och hon var inte alls särskillt trött. Försökte pulsa henne när vi kom hem, men antingen så är hon död eller så är pulsmätaren trasig, för hon hage ingen puls :P 
 
I dag var det i alla fal ingen rumpa uppe i luften heller, jag hade slaggjord idag för säkerhetsskull eftersom hon var så pigg sist, men det hade inte behövts idag. Så fin som hon var idag har hon nog aldrig varit.  Så nu MÅSTE jag boka in ett banjobb! Om Leffe orkar vänta på mig kanske jag kan följa med honom och Lilo till banan på torsdag (om en vecka) efter skolan och köra ett jobb. Ska bli kul å se hur hon har utvecklats sen sist.
 
Av förklarliga skäl blev det inga bilder... Dessutom började det snöa precis när vi kom tillbaka. Blä!

Vila

I dag har tjejen bara fått gå i hagen och ta det lugnt. Ska försöka hinna köra henne imorgon, det beror lite på hur mörkt det är när jag kommer hem. Men jag skulle gissa på att jag nog kör även om det är kolsvart ute... Om jag känner mig själv rätt...
 
På fredag eller lördag (beror på om jag kör i morgon eller måste köra på fredag) ska jag och syrran ta en sväng till Hööks i Västerås för att shoppa lite. De hade rabatt på alla hundprylar nu & hennes lilla nakenråtta till hund behöver lite kläder för att överleva vintern. Samtidigt tänkte jag passa på att köpa ett nytt täcke till Lillan. Hon har redan spanat ut vilket täcke hon vill ha, så jag får väl ställe upp å köpa det ;) Funderar även på att köpa ett par nya rosa reflex-boots, då hennes nu är REJÄLT slitna. Vill även ha reflexländtäcket så vi kan ha något när vi tränar i mörkret...
 
Bilderna är lånade från Hööks hemsida.

Rör mig inte, då smäller det!

Så skulle man kunna sammanfatta Lillan under jobbet idag... Jäklar vilket humör hon hade! Så det var nästintill bara hon som bestämde upplägget till dagens tränignspass. Vi joggade bort till Hockey (som vanligt men jag gillar den slingan, man riktigt känner hur det tar och för varje pass blir hon både starkare och snabbare) och körde 6 stycken intervaller i backen. Första intervallen gick väldigt långsamt, fram tills att vi kom in i skogen då ökade hon, innan dess studsade hon mest med rumpan, knep med svansem, nitade och kastade upp huvudet för att jag rörde på händerna och galopperade på stället. Det kändes som att det var lite välmycket energi i damen, nästan så att det rök ur öronen på henne ;)
 
Men redan andra intervallen höll sig rumpen där den skulle. Däremot kände jag att jag inte kunde ta i henne överhuvudtaget, för de kändes som att: tar jag i henne, då jäklar smäller det! Vilket jag inte hade någon större lust med, så hon for fram på rakan i 180 knyck, lugnade sig något när vi kom in i skogen för att sedan dra järnet igen när vi körde över vattenpölen halvvägs upp för backen. Härlig liten häst jag har ;) 
 
De resterande 4 intervallerna kunde jag ha ett litet lätt stöd i munnen,men tog ja för mycket kände ja hur hon spände sig och laddade. Så vi körde i ett jäkla tempo på rakerna idag, backen i skogen gick något lugnare men fortfarande i bra tempo. 
 
Men hon är smart, hon saktar självmant in i slutet av uppförsbacken och skrittar sedan lydigt hela vägen nedför... men precis innan kurvan till rakan så börjar hon studsa och galoppera på stället för att sedan kasta sig iväg när hon får klartecken. 
 
Härliga, knäppa lilla häst!
 

Ljust!!!

Idag slutade jag tidigt i skolan, så för en gångs skull han jag ut innan det var kolsvart! Planen var att köra med Erica och Trollis idag, men eftersom Trollan skulle bli vaccinerad idag fick vi skippa sällskapet.. Vi körde iaf bort till Hockey's slinga och körde 4 intervaller på slingan. Hon hostade till 2 ggr precis i början, men sen inget mer. Det är ingen "sjukhosta" utan det låter med som "torrhosta" dvs att hon är torr i halsen. 
 
Hur som helst var hon iaf riktigt pigg idag, vilket innebär att hon blir lite lätt i rumpen. Hn gör inget, men kniper och löjlar sig, så första intervaller blir alltid lite sådär då. Det går inte riktigt att köra på med henne, om hon skulle skicka ut ett bakben och så blir hon sur för att man tar i henne om "dumgalopperar" då istället.
 
I övrigt känns hon iaf riktigt pigg och fin nu :) Dags att planera in ett nytt banjobb snart kanske....

Tack!

I dag när jag kom hem hade <3 redan mockat, fodrat och fixat allt till Lillan! Så himla skönt efter en låååång dag i skolan. Planen var att longera henne lite idag, men eftersom det var kolsvart när jag kom hem hoppar vi över det. Jag borstade och myste lite med henne bara. Imorgon ska vi försöka göra något vettigt och på torsdag kommer Erica med Trollan :)
 
Hon har inte hostat någonting sedan i lördags, så förmodligen var det bara att hon va dammig i halsen eller liknande.

Bästa ägarna!

Igår kom det ett paket på posten från Lillans ägare. Lillan hade namnsdag i onsdags, så hon skulle visst få en present. I paketet låg ett grattiskort, rosa manrosetter, kort på Lillan som bebis & en rosa collagetröja med Mulle på, hur söt & skön som helst! De måste ju bli min & Lillans tävlingströja sen ;) får se till å brodera in hennes namn bara :P

Ja måste ju leasa häst från världens bästa hästägare!!! Tack så jättemycket Therese!!!


Morgonpass

Kvart över sju imorse körde vi ut från stallet! Eftersom ja skulle iväg på "positiva kicken" på travet vid 10 & sedan jobba på travskolan så hinner ja inte köra ikväll.

Vi körde till Hockey's slinga och körde 6 st intervaller. Det tar riktigt bra på henne & det märks att hon tycker det är jobbigt. Hon tog det bättre än förra gången, så vi hoppas det går åt rätt håll :)

Efteråt fick hon gå in i sin nymockade box & äta frukost. Innan jag åkte vid 10 lindade jag BoT på alla benen & la på BoT-täcket under utetäcket. Därefter släppte jag ute henne med en stor tuss Hö :)


Knoppar!

Igår fick lillskruttan vila & bara gå i hagen hela dagen. På kvällen när vi tog in dem borstade jag lite på henne som vanligt & inspirerad av dagens dressyrtävling (vi var iväg med en av ponnyerna) så testade jag att knoppa Lillan. Tyvärr hade jag bara 2 snoddar, så de blev bara två & en halv knopp.

Ska testa knoppa hela manen på henne nån gång. Hon blev jättesöt! Såg ut som en riktig liten dressyrhäst!


Mördar Lilo!

I lördags körde jag & Pelle våra hästar ihop. Han påstår sig ha typ världens bästa träningsupplägg, så vi hängde med honom & Lilo. Vi körde två varv på slingan, två rakor på rakbanan & sen två varv till på slingan. Lillan blev jättetrött redan andra varvet. Jag vet inte vad det var med henne. Dessutom galopperade & studsade hon mest hela tiden. Pelle tyckte att hon såg väldigt stressad ut. Däremot så återhämtade hon sig ganska fort... Fattar ingenting.

Jag ska köra henne själv igen på onsdag för å se om hon e konstig då oxå. Är det inga problem är tanken att Pelle ska köra henne på lördag & jag rida Lilo.

Hoppas att hon bara hade en dålig dag :)


Pigg häst i mörkret

Idag blev seten riktigt sen körtur. Vi kom inte iväg förrän vid sjutiden. Vi joggade bort till Håkan B's rundbana & körde 5 varv åt varje håll.
Hon blev piggare & piggare för varje varv & sista två varven var allt (!) läskigt!
Lilla tönthästen!!

På lördag står intervallträning ihop med Pelle & Lilo på schemat. Ska bli riktigt kul! :) ska försöka borsta lite på Delicious på lördag oxå...

Natt natt!


kvällsmys

I dag behövde jag inte köra något, så jag bjöd in mig själv på middag hos mamma & pappa. Åkte förbi stallet först bara för att titta till tjejen och hämta upp lite papper. Vi har nu äntligen skrivit på pappren för Delicious! Så nu har vi en till travhäst, Delicious Dynamite, e. Sahara Dynamite. Hon är en brun liten tjej på 1,5 år. Lite roligt är att hon är född samma datum som både syrran, Fanny, och min katt Tequila! Vilken slump :P 
Hur som helst, efter middagen åkte jag förbi stona & fölen för att kasta ut lite mer hö åt dem. Sedan åkte jag till Lillan, så det blev ganska sent, lillskruttan hade redan lagt sig för att sova. Men hon hade lite dåligt med halm, så jag var tvungen att väcka henne, något hon inte verkade ha något emot då hon fick några äpplen som tröst. 
 
Jag borstade igenom hela henne ordentligt, hon verkligen älska att bli borstad, man riktigt ser hur hon njuter. Däremot är hon VÄLDIGT irriterad på alla flugor. Har aldrig varit med om en häst som kan bli så arg på grund at några små flugor! När hela hon var ren la ja på BoT-täcket och lindade benen. Jag fyllde upp hennes vattenhink igen, som hon har varit utan ett tag för att lära sig dricka ur vattenkoppen, och en ny saltsten. Hon både drack och slicka på stenen direkt. Det är ju inte så att hon har varit utan varken vatten eller salt, utan hon gör lite så bara för att det är nytt. Hon är likadan med hö. Om jag lägger in hö, väntar 5 minuter och sedan lägger in nytt, så SKA hon äta det nya höet... osv.
 
Nyborstad och lindad på gången
 
Mysigt i boxen
 
Trött tjej...
 
Hälsa på boxgrannen från ett annat galler ;)
 
och så snyggingen, Lillans stora kärlek i stallet. Underbaraste Red Hot Dynamite! <3 
 

Måndag

I dag kom jag hem lite tidigare från skolan, så redan vid 17.30 kunde vi köraut från stallet. Vi joggade bort till Hockey's slingaoch körde lite hårdare nu än sist. Pelle & Leffe berättade hur de brukar "intervallträna" på slingan, så jag beslöt mig för att testa på det. Vi körde 6 varv och då fick hon dra på ordentligt hela rakan och backen för att sedan skritta nedåt. Hon fattade inte riktigt först vad det var jag ville, hon har ju aldrig fått gasa där förrut. Men redan andra varvet var hon med på noterna. Hon jobbadepå riktigt bra och blev lite tröttare nu, så det tog nog bra. Efter jobbet fick hon en varm dusch och sedan BoT-täcket. 
 

RSS 2.0