Veckan som gått

Har inte hunnit blogga så mycket nu under julhelgen. Lillan tränar på kanonfint! I lördags, den 22/12 gick hon ett lättare banjobb. Hon fick först gå ett jobb ihop med Panter som behövde lite sparring, 2140 i 2.00-2.10 tempo. Hon skötte sig jättefint och sprang på bra utvändigt. Därefter fick hon skritta ca 5 min undertiden vi även bytte kusk. Pelle joggade 1,5 bakvarv med henne och körde sedan 1640 i 1.35 tempo, vilket hon gjorde på ett strålande sätt!!!! Nöjd matte! Framförallt när Pelle hela tiden hackar och retas med mig om henne, men nu blev han tyst och mumlade något om att han till och med skulle vilja ha henne han! haha!! Fina lilla grå!
 
Dagen efter skulle vi ta julkort & då hoppade jag upp på hennes rygg för första gången. Hon var såååå cool! Jag tog en tunna att stå på och började med att hänga lite försiktigt innan jag lade över benet och slutligen satt på henne! Jag satt på henne kanske 5 min totalt och hon tog det som sagt hur lugnt som helst!

Vi har även fått ett par nya rosa reflexboots av Terese och Dennis i julklapp, vilket passade bra då hennes gamla är ganska trasiga nu :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista jobbet som 2-åring

I dag körde vi sista jobbet för året och sista gången som 2-åring. Nästa gång vi tränar är hon 3 år gammal! Vi körde bakvägen mot slingan men svängde vänster istället för höger i korsnignen och kom då på en väg som går bort till Jim & Sussie Oscarssons gård. Vi körde inte hela vägen bort utan vände vid järnvägsbron. Där mötte vi även Richard L & Waypoint som vi körde tillsammans med nästan hela vägen hem. Det är alltid trevligt att få lite sällskap :)
 
Snart ett år sedan Lillan, Inspiria & Gizmo lekte i ridhuset
 

Dagens körtur

I dag har det varit runt 0.an hela dagen, vilket innebär värsta blötsnön! Då går det inte att köra på slingan, utan vi fick hålla oss på vägarna. Körde bakvägen mot slingan och hela varvet runt. Körde två varv, så det borde bli nästan 1,5 mil. Hon fick gå med rockarden och trava på i friskt tempo. Tanken var från början att bara köra ett varv, men nä lilla hästen hoppar jämfota efter första varvet, så får matte bita ihop blunda och ducka för snökocklorna som kommer flygandes och helt enkelt köra ett varv till. 
 
Har tyvärr inga nya bilder, men om vädret blir lite bättre snart så har vi planerat att ta lite fina bilder :)

Fredag

Även idag körde vi bakvägen till slingan, men körde in första avfarten, hela vägen i sanden och körde sedan ut mot Håkan. Panter var med på släp. De pinade på i friskt tempo båda två och känns riktigt fina :) 
 

Tisdag

Idag körde vi bakvägen till slinga, in på slingan från "Håkan's väg" och pulsade fram och tillbaka. På vägen hem igen kom vi ikapp Erika & Moby och fick därför sällskap på vägen hem, vilket uppskattades av lilltjejen. 

Let it snow let it snow

I går var jag ute och körde Lillan på förmiddagen. Det var ca -9 grader kallt och strålande sol, hur mysigt som helst! Vi körde bakvägen bort till slingan, joggade in på Håkan B's slinga och pulsade i snön. Hon kämpade på bra och var hela tiden pigg och glad. men hon blev rätt rejält trött.
 
Direkt efteråt var jag tvungen att åka till travskolan för att jobba & efter någon timme ringer Peller och berättar att hon fått korsförlamning... Underbart.. NOT! 
 
Han var iaf ute och gick med henne tills det släppte och fortsatte sen att gå ca 15 minuter varje timme tills jag kom hem. Väl hemma gick jag ut till henne för att se hur hon mådde. Hon var mycket bättre, men för säkerhets skull gick även jag en sväng med henne. Hon var lite småstel till en början, men efter bara 5 minuter släppte det och sedan var det (som vanligt) hon som var ute och gick med mig. Kvastande, frustande och dansande runt mig och då antar jag att hon kände sig bra igen ;) 
 
Idag var det istället Lilos tur att åka på korsförlamning... det är det här kalla jäkla vädret som orsakar det! Vi måste helt enkelt vara ännu snabbare med att kasta på täckerna efter träningen. 
 

Sjuk...

Usch! Jag har varit jättesjuk hela helgen. Så lillan fick stå i söndags, när jag tänkt köra henne. Imorgon borde jag vara tillräckligt frisk för att köra en tur. Hon känns i alla fall ruggigt fin när man kör nu! så himla kul! 
 

RSS 2.0