Härligt!

Efter senaste jobbet var jag nu riktigt sugen på att testa Lillan med gamascher och uppcheck i intervallerna för att se hur hon fungerade. Men efterson brorsan hade den ena bilen med dragkrok & pappa hade den andra till båten så fick vi helt enkelt sela på hemma och istället jogga till travbanan (ca 5 km). 
 
Vägen från hagen till travbanan :) Lite drygt 5 km. Börjar vid Dybacken (längst till vänster) mål Sundbyholms travbana (uppe till höger) :D
 
Väl framme på travbanan joggade vi ner längs rakbanan och körde sedan 6 stycken intervaller, med uppcheck och intervaller. Det blev jättebra! Första intervallen gick hon ca 1.50, men då var checken för lång, så jag kortade två hål. Resterande 5 intervaller gick runt 1.40, några ner mot 38, några upp mot 42. Hon kändes jättefin och uppchecken hjälpte henne verkligen! :) 
 
Funderar lite på att försöka köra ett banjobb igen på torsdag. Hon är säkert mycket bättre nu än sist vi var nere, lite mer träning och lite mer utrustning :P
 
 
 
 

Träningen flyter på!

Även idag åkte vi ner till banan. Men den här gången åkte jag själv. För att slippa slita med att lyfta på vagnen fick jag låna en långvagn utav Rikard S. Lillan nästan försvann framför vagnen pga rejäla stänkskydd. Vi joggade 3+3 varv på sandbanan och körde därefter 4 stycken intervaller i ca 1.45 tempo. Hon pinade på bra, med slog en del med huvudet. Hon vill inte riktigt ta stöd på bettet utan krullar istället ihop halsen då och går som en liten dressyrhäst under intervallerna, och såå blir det lite svårt att springa nå snabbare tempon. Hon studdsa å for lite med bakbenen oxå, så nästa gång lägger jag på ett par gamascher & en uppcheck. Hoppas det blir bättre då. Men hon är alltid underbar min lilla prinsessa <3 
Det var dryga 30 grader varmt när vi körde, trots att klockan var nästan halv fem. Så det blev lite svettigt för oss :P

Sandbanan igen...

Även idag skickade jag in Lillan i transporten för att åka till travet och träna på sandbanan. Men den här gången körde vi bara 4 varv i tung sanden, totalt 10 varv på sandbanan som avslutades med två lättare intervaller på rakbanan. En i ca 1.50 tempo och en runt 1.40-1.45. Sen joggade vi av längs rakbanan och skrittade en sväng på stallbacken.

Det var lite fler hästar ute och tränade samtidigt som oss idag, och äntligen har Lillan fattat att man ska försöka springa tillsammans med dem, inte titta på dem så mycket att man glömmer lyfta på sina egna fötter :P Hon kändes iaf jättefin! Dock drar hon höger bak lite när hon blir trött, så vi måste försöka träna upp det benet nu. 

Tung sand

Eftersom min lilla pålle nu har blivit så extremt snäll att lasta (hon går in helt själv) så kan jag nu åka iväg själv med henne. Sagt & gjort! Lastade in henne & åkte till travet för att köra på sandbanan. Vi joggade i friskt tempo 5+5 varv i tungsanden (ca 10 km), plus att vi joggade rakbanan fram & tillbaka. Hon kändes riktigt fin hela passet & var pigg hela tiden :)


Bilder från helgens övningar


  Uppställning-Håll koll på både häst, tömmar och pisk innan du börjar

 Då börjar vi med sluta till vänster

 Sluta till vänster

Sluta till höger

..och så provar vi på öppna också. Det var mycket svårare. Jajja hjälper till lite.

 Öppna helt själv

 Konkörning

 På runt spår långt från "föraren"

..."Längre bort ska du"...

Lillan jobbar på riktigt bra

Halvhalt-samling

Jajja tar över...

...och instruerar

...och visar.

Och så får Malena prova själv.


Vacker och arbetsvillig häst. Men det tar på tankeverksamheten. Man blir trött i huvudet av allt tänkande.

Skogsslingan

Jag & Lovisa lastade in Lillan & Jarita i transporten igår för att åka till travet & träna på slingan & sandbanan. Efter att Jarita gått in i transporten näst intill sprang Lillan in. Jag behövde inte ens gå med in, bara slänga grimskaftet över halsen på henne :) Nere på banan selade vi på hästarna & satte sedan igång. Jag körde mest på slingan där vi joggade 5+5 varv, Jarita & Lovisa körde istället 4+4 varv på sandbanan. Båda hästarna var pigga, glada & blev rejält svettiga :)


Dressyrkurs

Fredag & lördag förra veckan fick jag & Lillan tömkörnings-lektioner, dvs dressyr på töm. Det var rejält jobbigt för oss båda & det var mycket som snurrade i huvudet på oss. Vi tränade mjukgörande på volt, sluta, lite öppna samt att länga & korta klivet. Mamma var snäll & fotade under lördagen, så bilder kommer.


På banan

I dag fick Lillan åka ner till banan för att springa mot Pelle & Leffes 2-åring. Vi joggade 5 bakvarv & körde sedan 3 varv i lite högre tempo. Hon skötte sig bra, men blev lite trött mot slutet.









Tömlongering

Bilder från tömlongeringen.
 
 

Sammanfattning igen!

Usch vad jag är dålig på att uppdatera nu! Skäms på mig!
 
5 juli körde jag och Fanny (syrran) en tur med Lillan. Vi körde runt Enebyrundan, till sjön och till skogen. Hon var pigg & glad hela tiden.
 
6 juli tömkörde utanför hagarna. Lite bråk och pust och stön. Hon var lite stel och ville inte riktigt arbeta som hon skulle. Dessutom var det bilar, gräsklippare, m.m. som störde fröken. (Bilder kommer i separat inlägg).
 
7 juli körde jag och Lovisa Lillan till skogen och till sjön i ganska lugna tempon. Eftersom hennes långvagn är trasig (efter att kompisen Inspiria inte ville dra vagnen längre utan ställde sig på bakbenen och slog över) så får hon nu gå med rockard hela tiden.
 
I dag ska jag nu precis iväg och köra en tur & på torsdag ska vi till banan och köra ett lugnt jobb ihop med Pelle och hans 2-åring.

Piggelin!

I dag fick hon gå liite lugnare tur, eftersom vi var ute och tränade även igår. Igår fick hon en rejäl genomkörare. Först till skogen& vände, sen till sjön och avslutade bort till Åkerby. Det blir nog iaf drygt 1,5 mil. Men trots detta var hon riktigt pigg idag, efter att ha tramsat första 15 minuterna. Då var ALLT läskigt, hon skulle typ kolla på blommorna osv. Men efter att ha skällt lite på henne blev hon koncentrerad på vad jag ville & då sprang hon på riktigt bra!

Vi lever!

Men det har inte nätet gjort på ett tag... Inte blogg.se appen har fungerat heller. Men vi håller igång och tränar på. Hon joggar dryga milen varannan dag nu och blir piggare och piggare för varje jobb, Härligt :)

RSS 2.0