Lugn tur i solen

I dag stack vi ut ganska tidigt på morgonen, direkt efter frukosten. Jag har varit sjuk och mådde fortfarande inte riktigt bra. Så vi tog det lugnt och joggade bara en tur på ca 8-9 km.

intervaller

Idag började vi med att jogga ca 6 km för att sedan köra ut på rakbanan. Lillan var pigg och direkt med noterna. Jag smackade igång henne,hon spetsade öronen, skickade upp svansen och så sprang hon. Vi körde 6 stycken intervaller i 2.00 tempo. Hon skötte sig jättebra och var inte särskillt trött efteråt.

Första gången i rockarden

Nu är jag som sagt äntligen tillbaka. Lillan har tränat på bra under de veckor jag varit borta, så nu när hon har fått en ganska bra grundkondition ska vi börja styrketräna lite. Så igår fick hon springa med rockarden för första gången.
Den är ganska tung & dras dessutom med långbrösta & trissor. Så jag undrade lite hur hon skulle reagera, men cool som hon är var det inga problem alls. Hon stod snällt stilla undertiden jag anpassade bröstan, drog repet genom trissorna osv. Däremot fick jag ganska snart känna att hon är lite för kort för vagnen... Hon kommer inte tillräckligt långt bak för att plankorna/stänkskyddet ska skydda, så ja fick ALLT grus i ansiktet. Vi körde 8,5 km längs grusvägarna, som var nysladdade & dessutom lite nytt grus pålagt = ännu mer stänk... Så jag såg inte så mycket under vår lilla körtur. Men hon var som vanligt pigg & jätteglad! :)
I dag fick hon springa med rockarden igen. Men nu körde vi på slingan istället, det blir lite tyngre att dra där. Hon är så härlig att köra, för hon verkar tycka att det är så otroligt kul att träna. Svansen i vädret & öronen spetsade nästan hela tiden. Vi körde 2+2+1 varv på slingan. Eftersom hon inte är van att gå med tunga vagnen fick hon gå lite kortare & med fler skrittpauser. Totalt blev det lite drygt en mil, men hon travade på glatt hela vägen.
Jag tycker även att hon har blivit lite ljusare nu när hon har börjat tappa vinterpälsen ordentligt. Ska försöka få med mamma ut & fota henne lite mer från sidan så att det syns 

Back on track!

Nu är jag tillbaka efter två veckor i landet ingenstans! Körde Lillan igen redan igår, men nu sitter jag på tåget på väg till praktiken. Så ja tänkte att jag bloggar mer ikväll :)


Blogguppehåll

Pga. diverse skolaktiviteter kommer det vara ett litet blogguppehåll de närmsta veckorna.
Återkommer så fort jag kan.


Fanny tränar Lillan

I dag provkörde Fanny Lillan så att hon kan hjälpa mig att träna henne nu när jag åker till Abisko/Björkliden/Kiruna i två veckor. Fanny, mamma & Lovisa kommer att hjälpas åt med att sköta & träna henne.
Hon var pigg & glad som vanligt, men började med att testa Fanny lite. Därefter skötte hon sig bra :)

Piggelin!

Dåligt samvete, JA! Jag har inte hunnit köra Lillan sedan i lördags eftersom det är så galet mycket med skolan inför veckan i fjällen. Så då har hon bara fått gå i skrittmaskinen måndag & tisdag.
Så idag studsade vi av stallplanen, studsade bort längs vägen & tillbaka, kvastade & slängde med huvudet osv. Hon fick jogga fram (läs studsa fram!) ca 6 km & sedan körde vi ut på rakbanan så hon fick springa av sig lite överskottsenergi :) Hon fick springa 4 intervaller i ca 2.00-2.05 tempo. När hon koncentrerade sig sprang hon jättefint, men det var lite för mycket energistuds och fjanterier för att ja skulle vara helt nöjd.
I morgon får hon kanske följa med Loppan till banan igen, men bara jogga den här gången. Syrran ska testa köra henne så att hon kan hjälpa Lovisa nu när jag är borta.
Eftersom det sprutade energi ur öronen på henne blev det inga bilder :P
Bjuder på en annan bild som legat på FB, när hon har sitt nya fina rosa täcke på sig :)

mystur

I dag tog vi bara en lugn joggingtur på ca 8-9 km. Vi körde ute längs grusvägarna, som nu var ganska mjuka då solen legat på hela dagen :)
Hon var pigg & glad som vanligtoch travade på i ett fint och avslappnat tempo.

Första "snabbjobbet" för grå prinsessan

I dag blev det då dags för Lillan att springa sitt första snabbjobb på banan. Vi åkte till banan ihop med Linn, Stina & Loppan. Hon gick på transporten jättesnällt efter att Loppan gått på först.
Vi började med att jogga 3,5 bakvarv, skrittade lite och sedan vände vi upp. Hon fick springa 1640 i sitt eget tempo. Jag smackade på henne lite precis i början bara för att hon skulle förstå att hon äntligen fick gasa. Då kasta hon upp svansen, spetsade öronen och travade glatt iväg! Hon gick 1600 strax under 1.50, helt okej tycker jag! Dessutom fick hon en liten galopp i sista sväng, det var visst svårt att springa & bajsa samtidigt :) Förrutom den galoppen travade hon på hur säkert som helst, och hade jag velat smacka på henne lite hade hon nog bara travat på fortare. :D



RSS 2.0