Nya pjux!

I går var Pelle här och slog på nya skor på Lillan. Så nu är hon "fit for fight" igen! Men vad händer då? Jo,jag ramlar i skolan när vi övar bakåtvolter/salto & landar på handen. Så nu sitter jag & väntar på att mamma ska skjutsa mig till akuten, så får vi se vad de säger där. Hoppas det går över fort, Lillan vill träna, jag vill köra & ska dessutom förmodligen rida både kval & lopp nästa helg... Det är i alla fall snälla hästar som jag inte behöver hålla så mycket i. :P

Dåligt uppdaterat...

Som ni sett har det varit väldigt dåligt uppdaterat här nu ett tag. Det beror mycket på att det är ett sista ryck i skolan med mängder utav examinationer. Men även att hon har dragit av sig skor åt höger & vänster, så jag har inte kunnat köra henne. Handlar det om någon enstaka sko kan jag slå på den, men nu har hon tappat alla skor inom en vecka... Vilket känns så där lagom kul.
Men ikväll är det planerat att Pelle ska slå på nya pjux åt henne & då kan vi komma igång att köra igen! :)


Träning med Panter!

I dag tog vi en tur ihop med Thilda & Panter igen. De skulle rida galoppintervaller i tungsanden på travet, så vi travade med bredvid. På vägen dit var fröken rädd för precis allt & töntade sig hela tiden! Panter blev jättetrött efter intervallerna.


Svansen i värdet!

I går körde vi på Vallby & Eneby-rundan ner till skogen, sjön & sen förbi Åkerby. Som vanligt var damen pigg & glad! Svansen var i värdet mest hela tiden :)


Backintervaller

I dag körd vi lite intervaller i backen. Vi började med att jogga till skogen, vände och körde sedan till sjön för att köra intevallerna i backen där. Lillan var väldigt pigg & började turen med några jämfotahopp. När vi vände upp för intervallerna skicka hon upp svansen och tog i rejält första två intervallerna. De sista två hade hon lugnat sig något men var fortfarande väldigt pigg. Vi körde totalr fyra intervaller och hon verkade tycka att det var riktigt roligt :)

Bilder från Thilda!

I lördags kom det en ny shettis till hagen, My Number One. I går var Thilda ute i hagen för att fota lite & det var tre väldigt busiga hästar som sprang runt! :)





























Träning med Panter

I dag var vi ute ihop med Panter & Thilda. Panter skulle gå galoppintervaller i tungsanden nera på travet, så vi hängde med och travade på i lite högre tempo bredvid. Eftersom sanden är grymt tung där så gick det inte alls fort för grabben att galoppera, så det blev ett lagom tempo även för oss. Vi körde längs vägarna ner till travet, det blir ca 5 km. Väl nere körde vi fyra varv i sanden för att sedan köra hem igen. 


det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...

I dag har regnet vräkt ner hela dagen. Men står det körning på schemat är det bara att klä på sig & sticka ut. Lillan var inte alls pigg på att träna i regnet. Hon ville inte lämna hagen, inte stå still, inte få på selen o.s.v. Och första 2-3 kilometrarna var hon jättesur att köra. Men när hon hade fått upp värmen och inte frös längre gick det betydligt bättre. VI körde samma tur som sist och hon blev riktigt pigg efter ett tag. Däremot så var "vita stenen" väldigt läskig fortfarande. Så den kröp hon nästan förbi. Lamorna stod inte vid vägen sist vi körde förbi, med det gjorde de nu & dom va riktigt läskiga! Speciellt när den ena började springa med oss längsmed vägen. Hua vilka läskiga saker!!!
När vi kom hem igen fick hon på sig regntäcket och sprang sedan glatt iväg till "sin" shettis:)

Grattis!!!

Till Lillans storebror (på mammas sida) som idag vann på Halmstad i sin sjunde start! Loppet var 2640 & segertiden blev 18,4à.

Stort Grattis!!! (bilden är lånad från Lillans uppfödare Therese's Facebook)


Fint väder

I dag var jag ledig från skolan, så vi passade på att köra en tur redan på fm. Vi började på vallbyrundan & körde till skogen & sedan till sjön. Därefter fortsatte vi på enebyrundan & tog av på alla småvägar. Det blev en rejäl tur till sist & vi var ute i lite drygt en timme.

Hon kändes jättefin & var helt med på noterna! :)


Hagbyte

Idag fick Lillan och Mille byta till en större hage med mer bete.
Konstigt nog tror jag varje år att hästarn skall springa runt av lycka en stund i den nyfunna friheten. Men nej!Ïnte heller i år skedde det utan båda dök ner med huvudena i gräset och var helt nöjda med det. Suck!




Träning på skogsslingan

Idag lastade vi Prinsessan för att åka den korta biten till Sundbyholm för att träna lite.
Egentligen skulle man kunna köra ner henne dit men själva lastningen är en träning det också.
Så vi lastade in henne och hon börjar nu bli riktigt duktig att gå in och ur transporten.
Målet är att man ska kunna lasta henne helt ensam. Det kan vara bra, för det är inte alltid man kan få sällskap
när man ska åka någonstans.
På travbanan idag körde vi endast på skogsslingan. Nästan 1,5 mil och hästen blir knappt svettig trots ett tempo mellan 2.20-2.30 tempo under hela löpningen.  Konditionen börjar infinna sig.
Vi har backat lite i träningen för att hon ska hitta sina ben bättre. Prinsessan har vuxit så mycket
på sista tiden att hon inte alltid vet var hon har benen. Så därför backar vi i träningsupplägget.
Jag vill ha en sköntravande häst i bra balans och tror att jag kan få det om vi väntar lite med snabbkörningen.







Trött tjej!

I morse när ja åkte förbi hagen låg lilla prinsessan och sov. Farbror Mille fick vakta :

Ranstensbanan

I dag körde vi över fälten bort till Ulf Fredrikssons träningsbana. Tyvärr är den inte så lång, så man får köra en väldig massa varv. Tillsist hade vi iaf kört ca 1,5 mil & hon knatade på riktigt bra. :)

första körturen

Nu har ju Lillan flyttat till betet hos mamma och pappa. I dag var det dags för första körturten här. Vi körde längs vallbyvägen bort mot tärby. Där joggade vi hela vägen ner till skogen, vände och joggade till sjön. Sedan var planen att fortsätta längs Eneby, men då lilla damen ville inte gå över blötmarken (vilket jag kan förstå) så vände vi och körde ner till sjön igen för att sedan köra hemmåt. Hon skötte sig bra och vi tog det ganska lugnt, eftersom det tyvärr var ganska hårt i marken på många ställen och det fanns mycket nytt att titta på.

Bete med Mille

Igår flyttade som sagt Lillan hem till oss och går nu i en mindre beteshage tillsammans med
"Allra bästa Mille" i väntan på att de andra hagarna skall bli färdiga och genomgångna.
Men sen så kommer det bli det stora betessläppet.











RSS 2.0