Intervaller med Trollis

Idag kom Erica hit med Trollglänta för att köra intervaller tillsammans med oss. Vi skulle köra på Hockey's bana, så vi joggade dit & joggade ett varv på slingan. Därefter körde vi 6 stycken intervaller i ungefär 45-50 tempo. Hon kändes riktigt fin & sprang med svansen i värdet :)

Det är riktigt kul att köra ihop med Erica & Trollis, så det här får vi absolut göra om :D


Pyamaden på :)

Har precis borstat & pussat på Lillan. Mockade, la in nytt hö & fixade vatten. När jag var klar fick hon på sig fleecetäcket & fick sen gå in i boxen.


första körturen

Eftersom vi har kommit til ett nytt stall hade jag tänkt att vi skulle ta en lugn, lätt skritt och joggingtur. Vi höll ett lugnt tempo hela turen, men råkade köra 1,6 mil. Pigga tjejen! Svansen i vädret, pigg och glad precis hela vägen!
 
Just nu står hon i sin nya box med halm upp till knäna, gottar sig i BoT-täcket och mumsar hö. Ska gå ut om någon timme och ta av det. Men det drar lite från fönstret i boxen, så jag tror nästan att hon får stå med bommulstäcke på sig under nätterna. Även om det inte är så kallt ännu... Vi vill ju inte att lilla prinsessan ska bli kall och stel om ryggen ;) 
 
Som ni ser var svansen i vädret för det mesta... lite svårt kanske att få med på bild bakifrån...men men..!
 
 
 

God morgon från nya hagen!


Flyttat

Nu har Lillan flyttat till sitt nya stall. Ihopsläppet med Lila & Big Mama gick inte alls bra. Lilo skulle ha Big Mama för sig själv, så de jagade undan stackars Lillan. Så imorgon får Lillan gå ut själv i hagen brevid de andra hästarna. 
 
Hon står brevid Heavenly i boxen & de två verkar komma bra överens. Så på tisdag ska vi ev testa släppa ihop henne med Heavenly & Lynn istället. Hoppas att det går bättre. I nödfall får hon gå med ett-åringarna på lösdriften (under dagarna) om det inte fungerar med H & L. 
 
Mamma knäppte lite bilder, Lillan ser så himla läcker ut när hon springer runt i hagen, men vad liten hon såg ut mot de andra! Jag som tyckt att hon har blivit sååå stor! . Det kommer  att komma upp bilder från nya stallet allt eftersom! :) 
 









 
 
 
 
 
 

Denna vecka...

Har det varit dåligt med uppdateringar (även förra veckan) men vi tränar på! 
 
Förra veckan körde vi två motionsjobb till som jag missade att skriva om. I onsdags körde jag Lillan en tur efter skolan. Vi hade den otroliga turen att aticka ut preciiiis när det började regna. Jag han inte mer än sätta mig i vagnen med tömmarna i handen innan himlen öppnade sig. Vi körde på i alla fall. Joggade till skogen och körde sedan till sjön för att köra upp för backen 4 gånger. "Backen" är toppenträning, det är 700 m grus/sandväg sluttandes uppför. Så man behöver inte köra så fort där utan hon får jobba på bra med rygg och bakben i alla fall. Därefter joggade vi tillbaka hem.
 
I går körde vi mot Eneby och körde in på alla "små vägar". Visserligen behöver man vända på alla de vägarna, men det blir lite omväxling iaf. I går var en sån där dag när ALLT är läskigt! Lillan hade sååå mycket överskottsenergi och då vill allt och alla äta upp små gråa hästar, speciellt ston som heter Harryettie! Så hon hoppade, studsa och for längs vägarna. Det är ju inte heller det man tror ska vara läskigt som är det (soptunnor, brevlådor, bilar osv.) Nä! Det farliga heter: Lila blommor (säkert hästätande), ormbunksbuskar (kan dra ner små hästar och dränka dem som kvicksand), cykel (kan liknas med eldsprutande drake) och småfåglar (dinosauriernas efterträdare, behöver jag säga något mer!). Hon var som sagt rejält pigg hela rundan och sprang på fint. På vägen hem kom vi ikapp shettisarna & då var hon tvungen att sträcka lite extra på sig när hon sprang om dem. 
 
knapppålla!
 
 
 
 

Lillans kompis har flyttat! :(

Igår åkte Pi och Inspiria till sitt nya stall. Sandra har lyckats få tag i ett jättefint stall till sig och sina hästar som hon får hyra. Stallet är supersnyggt och Pi och Inspiria får en stor fin hage att gå i med lösdrift och dessutom ett stall med fyra boxar. Kan det bli bättre för dem! Jättekul! 


Däremot blev Lillan VÄLDIGT ledsen när hennes BFF Inspiria skulle åka. Att shettisen Mille fick gå in till henne spelade ingen roll! Han var ju URtråkig! Men idag ska även Lillan flytta till sitt nya stall. Vi hoppas att allt går bra där oxå & att tant Lilo är snäll mot henne. Ska försöka fota så mycket som möjligt från ihop släppet. Bilder på stallet kommer även det.
 
 


    Bästisarna har fått lämna varandra för den här gången.



Sandras fina "nya" stall



Pi och Inspiria i nya hagen på nya stället.

Film från banträningen 120819

Här kommer en filmsnutt.
 
 

Banjobb

Igår behöve Panter en genomkörare på banan, så Lillan fick åka med till travet för att gåett jobb på banan även hon. Vi joggade 4 bakvarv för att sedan köra 2140 i lite högre tempo. Tyvärr drog hon av sig en baksko sista bakvarvet, men då hon var ganska "gammelskodd" beslöt jag mig för att köra i alla fall. Vi körde jämnt 1.40 tempo första 1140 metrarna, strax efter målpasseringen varvet kvar blev det lite svårt för henne att hålla ihop travet med tre skor och vi fick en liten galopp. Efter galoppen ökade hon tempot & avslutade sista varvet på ca 35,5 med galoppen! 
 
Hon var riktigt fin, låg på bettet och gick joppet på ett mycket bra sätt. Hon fick på sig ett par lätta boots fram vilket förbättrade travet rejält, det blev betyligt lättare för henne att hålla ihop travet.
 

Lillan & Inspiria till banan

Även idag åkte vi till travet, men den här gången bara för ett motionspass. Sandra & Inspiria följde med för miljö- & social träning.
Lillan fick springa 6 varv på slingan+sandbanan & 2 varv extra på sandbanan i friskt tempo. Hon var fin, pigg & glad som vanligt :)


Träning med sällskap -Intervaller med Trollglänta

I dag packade vi in oss i transporten och åkte ner till travbanan för att köra intervaller ihop med Erica & Trollis på rakbanan.
 
Vi började med att jobba rakbanan ner och 4 varv på sandbanan. Därefter skrittade vi lite och körde sedan 6 stycken intervaller. Första gick strax under 50, andra till femte gick i 40 tempo & lite under. Sista intervallen gick så fort som 35! Hon var lite knackig i traven till en början & skuttade lite, men ju mer vi körde & ju fortare vi körde destå bättre travade hon. Hon verkade tycka att det var riktigt kul att springa ihop med Trollan. Hon var riktigt pigg och svansen var i vädret en hel del under jobbet.


 
 
 

Härliga lilla häst!

Lilla tokhästen börjar bli riktigt pigg nu igen att köra. Efter vilan i början av sommaren var hon lite småslö, hon toginte riktigt tag i bettet. Men nu är hon jättepigg hela tiden känns det som. Hon halvkvastar med svansen & ligger fint på bettet hela tiden. I dag körde vi (som vanligt nu när hon har såret) till skogen och sedan till sjön. Nästan nere vid sjön mötte vi Lovisa och Jarita som då var på väg hem. Vi körde hela vägen ner för att vändaoch kördesedan ikapp Lovisa. Hon skulle gasa lite med Jarita de två sista rakorna, så då fick Lillan "sparra" & satan vad pigg hon blev! Hon verkade tycak att det var hur kul som helst! Hon körde upp svansen i vädret, spetsade öronen, sänkte rumpan, tog rejält tag i bettet och satte fart och sprang till och med ifrån Jarita. När Lovisa sedan skulle köra ikapp oss (efter första rakan) sänkte Lillan rumpan rejält, skickade uppsvansen i luften och drog iväg en 30-50 meter innan jag fick stop på henne & lugna henne tillräckligt för att Jarita skulle kunna jogga ikapp. 
 
Även nästa raka tog hon i rejält och drog på i bra tempo. Ska bli kul att köra henne på banan snart igen och se hur hon ligger till nu! Hon känns ruskigt fin nu! Väntar bara på att hennes sår ska läka lite mer. Planen är väl att ev köra ett jobb ihop med ponnyerna (Jarita & Panter) nästa lördag. Då skulle ponnyerna få starta på 1640 (de springer i ca 2.10-tempo) och Lillan får starta på 2140 (ca 1.40-tempo) Så om jag har räknat rätt och alla går sina tempon kommer de att gå i mål näst intill samtidigt. Lillan har ju inte riktigt gått så fort som1.40 full distans än, men hon har farten i sig. Jarita har gått 2.10,9 som snabbast, men bara en gång.Panter får kanska starta något bakom Jarita, han har trots allt ändå gått 2.05. Ska bli kul att se hur det går då:)
 
 

Nya skor & pigg liten häst!

Idag fick Lillan nya skor på fötterna. Det var en vän till Pelle som skodde & han sa flera gånger att det var den snällast 2-åring han någonsin träffat & skott :D Efter skoningen selade vi på & joggade dryga milen. Hon låg härligt på bettet & var hur härlig som helst att köra! Vi joggade dryga milen i friskt tempo.


Jogging

Både igår & idag har vi varit ute och joggat 30-50 minuter. Hon blev (med sin vanliga otur) sparkad på knäet i början av veckan & fick ta det lugnt några dagar. Men hon har inte varit halt utan bara tjock & sårig. Så jag har fått lite penicillin-pasta att spruta i såret. Hon har iaf varit riktigt pigg när ja kört & protest-studsat lite när hon inte fått öka.


RSS 2.0