Lördag

I lördags körde vi för ovanlighetens skull när det var ljust. Vi joggade bort till Hockeys slinga för att köra 8 varv där. Hon fick springa på i friskt tempo och gasa rejält i backen upp. Hon var som vanligt pigg ochgladoch sprang på riktigt bra:D
 

Körtur med Erica & Trollis

I dag kom Erica & Trollis ut till oss igen! Det är alltid lika kul när de kommer å vi får köra ihop. Vi blir glada och hästarna blir glada.

Trollaan behövde gå lite tempon, men ändå inte så hårt då hon ska springa på banan på torsdag & Lillan tränade ju fdels igår och har ju varit lite snorig förra veckan, så det passade oss båda att köra 4 intervaller. Planen från början var att de skulle komma hit och köra på torsdag, men han som ska köra Trollan på banan ville köra henne då. Så då passade vi på att köra idag istället.
 
Det märktes ju inte direkt på Lillan att hon gick igår. Hon va precis lika pigg och glad som vanligt. Vi joggade till Hockey, joggade 2 varv på slingan & körde sedan 4 intervaller. Lillan blev bara piggare & piggare för varje intervall. 
Båda hästarna såg/kändes riktigt fina! 
 
När vi kom tillbaka till stallet var det kolsvart ute :S 

mörker mörker

Nu börjar de tråkiga tiderna ordentligt... kallt & mörkt hela tiden typ. Kom till stallet vid ca 18.15 för att direkt hämta Lillan & köra en tur. Vi satte på oss rejält med reflexer, för jag vet att även om det fortfarande var ljust nu nr vi körde iväg, så kommer det vara kolsvart när vi kommer tillbaka.
 
Vi joggade bort till Hockey's slinga för att köra 6 varv där. 4 varv blir ca 9 km, med jogg hem och dit. Så vi körde kanske 12 km? Vi joggade på i friskt tempo & i backen fick hon ta i ordentligt. Hon känns riktigt fin nu, längtar till nästa gång jag får köra henne på banan! :) Hon har blivit rejält mycket piggare nu efter installningen och nu när hon har fått börja äta lite mer kraftfoder också. Hon blir lite småsur när man tar i henne och hon vill springa, men svansen är i vädret & öronen spetsade nästan hela tiden.
 
 
Jag och Lillan på väg ut i mörkret :)
 

Frisk igen!

Lillskruttan har nu varit helt snorfri i tre dagar ( det lilla som var i tisdags kom efter turen och efter noga studerande kom jag fram att det var mest dreggelskum som även hamnat på nosen) Så vi spände för idag igen och gav oss iväg. Vi började lite försiktigt och joggade lugnt, men fortfarnde ingen hostning och inget snor. I stället var det en pigg och glad grå liten kuse som sprang med svansen i vädret och spetsade öron. Vi körde bort till slingan och körde vänster-höger-vänster. Vi var ute i ca 1 h så vi borde ha kört ca 1,5-2 mil då. Hon travade på i friskt tempo och var riktigt glad och låg fint på bettet större delen av turen. Däremot blev hon lite sup på en raksträcka där hon ville gasa mer, å då tog matte lite för mycket i henne varpå hon demonstrativt slänger lite med huvudet, kniper opch blir lite lätt i rumpen. Hon slår inte, det har hon inte gjort sen... december?? Men man blir lite missänksam på henne.
 
Väl hemma igen stod de två stora kassar med äpplen som stallgrannarna plackat. Vi tog några äpplen och gjorde lite stretchövningar, ta äpplet mellan frambenen och ett äpple vid varje höft. Mellan frambenen gick jättebra, men ända bort till häften ville hon inte än. Så hungrig var hon inte. Men vi kom an bra bit bak på båda sidor i alla fall. Så hon är ännu mjuk och fin i sidorna :D
 

Myyyyys

Redan i dag var hon mycket bättre. Knappt nå snorig alls & det lilla som var va näst intill genomskinligt. Så vi spände för och körde ut en tur i det fina vädret. Efter att ha regnat hela dagen blev det en jättefin höstkväll. Vi tog det väldigt lugnt idag. Vi var ute nästan en timme, men av den timmen travade vi nog bara 15-20 minuter i mycket lugnt tempo, resten av turen skrittade vi. Jag tycker att det är bra om de kan skritta i vagnen och då även gå på i en bra skritt med bra tempo och ändå vara anslappnade. 
 
Vi hade en riktigt härlig tur. Lillan var pigg och alert och ville gärna trava. Efter ett tag lugnade hon sig lite, njöt & gick och kollade på allt runt omkring. 
 
 
Inte heller att gå under E20 är några problem länge :)

Longering

Lillan har varit lite snorig i helgen, efter att 1-åringarna kom hem från betet har dt gått runt lite förkylningar i stallet. Jag hade tänkt att hon skulle få vila helt idag, då hon var rejält snorig igår. :(
Men redan idag var hon mycket bättre! :D Fortfarande lite snorig, men inte längre så där tjockt & gul-äckligt.
Så jag gjorde iordning henne & longerade lite i sandhagen. Hon fick gå med lösa resår-inspänningstyglar för första gången. Ganska snart förstod hon att hon skulle sänka huvudet & höja ryggen. Hon gick riktigt fint bitvis, men med lite för mycket energi i kroppen & blåst ute, så blev det en hel del bocksprång, stegringar & krumelur språng i luften.
Sååå synd att jag inte hade någon kamera med mig!
 

sandintervaller

I fredags körde vi bort till sandrakan & körde 6 stycken lugna intervaller i sanden. Hon var pigg & glad, men börjar tyvärr bli lite snorig. Hon har ingen feber, men det rinner lite.
 











Promedinad med grållen

I dag var en lång dag i skolan, men var helt ledig när jag kom hem. Passade på att snylta mat hos mamsen & papsen innan jag åkte till stallet. Väl där fixade jag till grållan & gick sedan ut på en promenad i raskt tempo. Vi gick i skogen, på min "ridslinga" och passade även på att jogga lite i uppförsbacken. Det är mycket roligare att "träna" när man har sällskap. I dag bestod sällskapet av en häst, men vad gör det. 
 
Lillan tyckte att det var jättekul att komma ut och gå en tur, men satan vad pigg hon blev när vi sprang i backen. Hon springer på snedden, hoppar jämfota, bockar & galopperar jättesakta bredvid mig. Väl inne igen (det var kolsvart ute så det blev inga bilder från promenaden) borstade jag henne ordentligt, flätade svansen & la på pyamasen. 
 







Rejält motionspass

I dag körde vi ett ordentligt motionspass. Hon var som vanligt pigg & glad med svansen i vädret. Vi joggade på 1,8 mil i friskt tempo. Tyvärr blev det ganska sent, som varje onsdag, eftersom jag håller ridlektion på travskolan. 
 
 
 

Inviger nya bröstan!

I dag kom jag sent ut till stallet igen.Så jag selade på direkt för att köra ut. Vi körde bort till Hockey, joggade 2 varv på slingan & körde sedan 6*40 intervaller. I dag var hon riktigt laddad, hon bokstavligen hoppade fram när vi skulle börja trava. Hon sprang på bra även i intervallerna, men töntade sig en hel del genom att bli "rädd" för precis allt runt omkring. 
 
I går var jag på Färjestad med ponnyerna & tävlade. Vi hade en del presentkort kvar från förra året som vi nu behövde shoppa upp :) Det blev en hel del grejer! Thilda var dessutom 2:a & 3:a i sina lopp & fick ännu lite mer priser. Det slutade med att vi hade en hel IKEA-kasse med priser med oss hem! Då köpte jag bl.a. en rosa wahlsten brösta att ha till Lillan, men även till träningsjobb i montén. Så slipper jag ha min vita.




Euphoria!

I går åkte jag till banan med Lillan för att köra ett banjobb ihop med Erica & Trollis. Lillan behövde få sträcka på benen & Trollan behövde en genomkörare inför tisdagens start på Rättvik. 
 
Vi joggade fram 4 bakvarv, skrittade lite & checkade upp för att sedan köra 2140m i lite högre tempo. Precis efter start hoppade Lillan, hon blev plötsligt väldigt pigg av att springa med sällskap & var väldigt laddad överlag av att vända upp. Jag körde dessutom utan stroppar (fel tömmar med mig) & fippliade lite för mycket med tömmar, klocka & pisk, så det var helt & hållet mitt fel. Första varvet gick inte jättefort, mitt fel, jag tror inte att min lilla häst kan springa så mycket fortare. Andra varvet däremot gick betydligt fortare, framförallt sista 500 metrarna. Hon sprang bara fortare & fortare. Vi sprang tom ifrån Trollis lite på upploppet! :) 
 
Hon är rolig Lillan, för ju fortare vi kör, ju mer kvastar hon! Svansen åker bara högre och högre upp! Hon var riktigt pigg hela jobbet & gick med mycket krafter kvar över mål. Nu siktar vi på att göra ett nytt banjobb om ca 2 veckor & då kör vi nog lite fortare redan från början :D
 
Bilderna är inge vidare, fotade med mobilen & det var mörkt...
 











 
 

Reflextider...

På väg till stallet ringde jag Erica och bokade in ett banjobb imorgon. Men eftersom Lillan inte blivit körd sen i lördags så ville jag jogga henne en tur. Eftersom jag har travskola på onsdagar 17.30-18.30 var jag inte i stallet förrän 19.15. Då selade jag på Lillan, med reflexer för solen var redan på väg ner :(
 
Vi körde bort till Hockey's bana och joggade 4 varv på slingan. det blev totalt knappa milen. 




Kvällen

Det var ju som sagt tjejkväll på travet idag. Tjejkväll är väl kanske att ta i... Tanternas afton borde det kanske vara. Det var i alla fall mat, lite priser, kuskintervjuer med bl.a Magda Siminski och spel. Kim Eriksson kom även upp en sväng, med både dress & väst till Stefans stora besvikelse. Västen var just som skydd mot Stefan enligt Kim. Till Stefans stora förtjusning började Kim knäppa upp dressen, ta av västen & tröjan. Stefan blev så till sig att han inte visste vad han sa & halvt började stamma! Haha! ;)

Maten var iaf helt okej, men som vanligt lassade jag på mängder och åt knappt hälften... Jag & syrran har svårt för det där med bufféer & att ta lagom mycket :S


Tjejkväll!

Är på väg hem från tåget nu. Klockan 17.00 ska jag vara på travet med tjejerna för tjejkväll, vad nu det innebär. Bea's påhitt :P

Innan dess måste jag hinna till stallet för att ta hand om Lillan & sedan snygga till mig själv lite. Så nu ska jag kasta mig in i lägenheten, rafsa ihop smink, kläder & plattång för att åka i ilfart till stallet. Imorgon måste jag hinna köra lilla skruttan!


Glitterhäst!!!

Nu ska Lillan bli riktigt fin! Lr iaf när hon kommer ut till kval & start! :D


Spring i benen!

Jag longerade Lillan en sväng i sandhagen igår. Eftersom jag ska rida på Mantorp ikväll & är bjuden på tjejkväll på travet imorgon så hinner jag inte köra henne & 3 dagars vila brukar bli lite för mycket för damen. Så jag tog henne i grimman bara & satte på en longerlina. Hon var jätteduktig & förstod på en gång vad hon skulle göra. Hon sprang på fint i både trav & galopp åt båda hållen. Svansen i vädret & en serie bocksprång bjöd hon dessutom på :)

Idag ska Pelle ta hand om henne, dvs mocka & lägga in kvällshöet. Vi får se om han klarar av denna svåra uppgift :D inte alla som ta hand om en sån stjärna! <3


Stackars Grå!

Nä... Lynn ville inte heller gå med Lillan. Hon var inte lika arg som Lilo, utan verkade mest tro att det gick ett spöke i hennes hage.

Nu ska vi testa med Delicious Dynamite istället. Delicious är bara 1 år, så de vore väl f-n om inte det heller ska gå!


Rosa sele?

Fick mail av Lovisa för några dagar sedan, hon hade hittat en komplett sele, i rosa! Jag vet inte riktigt vad jag faktiskt tycker om det... Det bästa var ju priset, den var inte alls dyr. & Lilla grå är riktigt snygg i rosa, men ja vet inte... Ska man satsa på en rosa sele eller blir det för mycket??

Tung sand

I dag drog vi ut och körde på sandrakan. Det är en slinga i skogen och på en sträcka på ca 700 m ligger det ett rejält lager med tung sand. Vi joggade dit (ca 4 km) och körde 6 vändor i sanden. Eftersom det är så tungt och Lillan inte har gått där så mycket än, manade jag ingenting på henne utan hon fick springa på i sitt eget tempo och bara försöka ha koll på fötterna i den tunga snaden. Bara det kan vara nog så svårt. Trots detta höll hon ett ganska  bra tempo tycker jag, hon låg hela tiden mellan 2.10 och 2.20. Fortare än så vil jag inte att hon ska springa där än. 
 
Efter jobbat fick hon en skön dusch & "Back on Track"-täcke. Ska gå ut senare i kväll och byta täcke samt lägga på bandage på benen. Vill inte att hon ska stå för länge med BoT-täcket då hon ännu inte är van vid det. Bandagen har hon bara för att matte daltar & skämmer bort sin lilla prinsessa ( & lite förebyggande syfte)  ;)
 
Tyvärr blev det inga bilder, kommer kanske någon frånm ikväll :)tr

RSS 2.0