Första gången på banan!

I dag så här på nyårsafton tränade vi på att åka transport och springa på banan. Så jag tog in Lillan, borstade hela henne ordentligt och flätade luggen. Sen gick vi ut och ställde oss vid transporten. Lillan ställde sig vid luckan och funderade ett tag på om hon skulle gå in eller inte, men efter 3-4 minuter bestämde hon sig för att gå in och gick då snällt rakt in i transorten och tog en stor tugga hö. När vi kom fram väntade hon snällt på att vi fällde ner luckan och gick lugnt ut.

Vi gick runt några varv på stallbacken och en liten sväng inne på banan. Därefter gick vi till stallet och satte på sele & vagn och körde ut på banan. Lillan var som vanligt pigg och glad, och verkade tycka att det var kul att springa på banan. Vi joggade 4 bakvav, skrittade lite på veterinärvolten och körde sen hem till stallet. I dag blev hon lite mer svettig, inte för att hon blev så trött, utan snarare för att hon var mycket mer uppspelt här.

Vi selade av, duschade och gjorde oss iordning för att åka hem. Den här gången stod hon 4-5 minuter innan hon bestämde sig för att hoppa in i transporten. Väl hemma fick hon gå in i sin box, äta lite lunch & få lite nyårsmys!








Ute i blåsten!

I dag blåser det rejält ute! Men vi kör på i alla fall. Hon skötte sig jättebra även idag & vi körde våra fem varv. Jag kan ju inte påstå att hon blir direkt trött utav det, trots att det var rätt tungsprunget & geggigt.

Som sagt... så här "svettig" är hon efter 5 varv.

 

 


träna träna träna!

I dag stack vi ut ganska sent på em så det var rätt mörkt (okej, kolsvart) redan när vi körde ut från stallet. Men det är bara att dra på pannlampan & reflexerna å köra! Lillan är ju redan rutinerad att springa i mörkret, så där är det inga problem. Det är dock lite svårt ibland att se vart vägen går, men oftast går det bra :D
Vi körde fem varv som vanligt, hon går fort framåt och tycker inte att 5 km är någon match att jogga runt. Men vi joggar den sträckan ett tag till innan vi ökar lite igen. Som vanligt var hon pigg, glad och mkt framåt :)

mer träning...

Även idag körde vi våra 5 km på banan,  känns lite tjatigt att skriva, men vi kämpar på! Hon var (som vanligt) jättepigg och studdsade upp mot banan. Där satte hon ner rumpan sänkte huvudet och drog på, jag håller ett på tok för lågt tempo enligt henne. Där ska det vara full fart hela tiden! All is hade nu smält från banan så nu travade hon riktigt fint hela tiden. Vi avslutade med att skritta ner mot rakbanan.

Smygreklam för Fanta

Erica hade i dag med sig en flaska fanta som hon ställde vid Lillans box... Och den var väldigt rolig att leka med :D









Vattentjuv! :P

Lillan har vissa dagar druckit lite dåligt ur sin hink... Jag vet varför & har sett henne förrut, men nu fick jag med det på bild!



Hon dricker ur sin boxgranne Vinnie's vattenkopp! Buspålle!

Energiknippe!

I går körde vi våra 5 km som vanligt. Lillan var jättepigg och försökte gå passgång de två första varven :S Men när hon sprungit av den värsta energin travade hon snällt. Banan är väldigt knagglig nu, så det kan ju ha lite att göra med det... I dag blev det vila men imorgon kör vi på igen :D



image description

image description

Vi vill bara...

Önska er alla en riktigt GOD JUL!!!
/Mallan & Harryettie!


Julafton!

I dag är det julafton! Snön har nästan helt smält bort under natten, så idag är det bara en grå tråkig sörja överallt. Men Lillan var pigg & glad ändå! Vi körde 5 varv på slingan & och det var en mycket pigg liten tjej! Hon skötte sig jättebra idag, varken studsade eller försökte resa sig.
Däremot började jag fundera på en eventuell flytt till USA. För idag var det väldigt svårt att trava, hon gick istället mkt fin passgång :/ inte riktigt vad vi ska göra. Men när den värsta energin var bortsprungen så travade hon riktigt bra :)
Så i dag är vi nöjda :)


trafikträning

I dag så körde mamma Ancora och Lillan fick följa med på släp. Hon var jättesuperpigg och tyckte det var jättekul. Vi körde runt mora, ner till bron, vände och körde hem igen. Så länge vi mötte bilarna gick det jättebra, men när de kom bakifrån var det jätteläskigt. Så jag hoppade ur och gic med henne då. Tyvärr blev ju även Ancora, som ska föreställa förebild, helt stollig och hoppade jämfota. Vilket gjorde Lillan ännu mer stressad. Vi klarade oss iaf utan större missöden och kom levande in i stallet :)

I morgon ska jag försöka hinna ut och köra en tur med henne innan vi åker iväg till västerås för att fira jul med släkten :D

Ponnyträning!

När jag kom ut till stallet efter skolan i dag stod Ingrid & selade på sin ponny Nova Roll. Så jag sprang iväg till hagen för att hämta in Lillan, Trollis & Ancora så att jag & Lillan kunde följa med & få lite sällskap. Nova fic gå före och bestämma tempot. Första varvet körde vi väldigt lugnt & Lillan blev nästan lite otålig. Andra och tredje varvet drog Nova upp tempot rejält så Lillan fick springa på i ganska bra tempo och verkade tycka det var jättekul! Däremot blev det lite svårt att hålla ordning på alla benen när det blev lite snävare svängar så då trippade hon några steg men hittade snabbt takten igen. Det blev lite jobbig att hålladet tempot tyckte hon, så när vi hade kört tre varv ville skulle hon absolut skritta lite... Men efter några skrittsteg travade hon på igen & då körde vi två mycket lugna varv. Så när vi kom in i stallet var hon pigg igen :)
Så hon fick på sig täcket i någon timme för att torka upp svetten lite. I övrigt skötte hon sig jättebra i dag igen :D

Mycket ska man vara med om innan man dör...

... Och det är lika bra att man vänjer sig med alla "konstiga" idéer jag & Erica har. Som att rida på en utav hästarna in med de andra två på släp bakom. Köra i alla väder, både när det är ljust och i mörker & konstiga rockard-vagnar...

Så idag var det dags för en tur i mörkret igen. Vi skulle ut tillsammans med Erica & Trollis, och så skulle Ancora gå med på släp. Till att börja med fick Lillan på sig vagnen inne i stallet idag för första gången, normalt står vi utomhus och spänner för eftersom jag tycker att de är väldigt viktigt att de kan stå stilla och vänta. Sen skulle Erica dra in stora rochaden framför oss för att ha den till Trollis. Den var jätteläskig först (vilket även Trollis & Ancora verkade tycka :S ). Men efter ett tag kom hon på att man kunde ju gripa tag i det lilla ryggstödet med tänderna och dra den uppåt för att sedan släppa, så där så att det studdsar i fjädern... Det var tydligen mycket roligt...

När hästarna väl var klara så gick vi ut i mörkret & Lillan stod snällt stilla när vi kom ut så att jag kunde hoppa upp. Det där med att Ancora skulle springa med bakom Trollis vagn tittade hon lite snett på och såg ut som om hon undrade vad det skulle vara bra för? Men hon traskade snällt på bakom. När vi kom upp till slingan fick Ancora för sig att något var väldigt läskigt och slet sig från Erica, han gick ju inte direkt långt, utan stannade mest & parkerade. Så då fick vi snällt stå stilla och vänta på att Erica skulle hoppa ur, backa Trollis, få tag i Ancora & hoppa upp igen. Lite otålig blev hon och bärjade trampa lite på stället, men hon stod ändå snällt där hon skulle utan att försöka resa sig eller något. Därefter började vi i alla fall trava, första två varven låg hon och tryckte i rumpan på Ancora för att hon var så pigg, Trollis travade tydligen inte tillräckligt fort... Tredje varvet började hon lugna sig lite men var fortfarande pigg. Så idag körde vi fyra varv på slingan innan vi sa hej då till Trollis & Ancora som skulle springa några varv till. Då gjorde hon snällt en volt (som vi har börjat göra) innan vi körde av slingan för att åka hem. När vi kom hem ringde Erica, Ancora hade slitit sig igen... Men det var ingen fara,han gick snällt 5-10 meter framför trollis :P Så jag tog av Lillan vagen och gick sedan för att möta dem. Tog Ancora & stoppade in honom i boxen & Erica körde lite mer med Trollan.

Så i dag var Lillan på så där underbart bra humör & hon är så otroligt rolig att jobba med då! :D

Erica & Trollis gör sig i ordning för körturen...

"Jag har tråååkigt, är ni  klara snart?" (slänger med huvudet upp och ner)

"Åh! Kamera! Tar du kort?!"


"Varför sa du inte det, så kunde jag ju visa upp min bästa sida från början!"


Troll :D

Som ni ser har Lillan sina nya fina reflexer på sig :)


Piggelin!

Eftersom hon dumma sig vid korsningen igår bestämde jag mig för att tömköra förbi där idag. Ingrid var snäll och följde med för att hjälpa till om det behövdes.
Så vi körde fram och tillbaka förbi korsningen. Första gången åt båda hållen bråkade hon rätt bra, stod lite på bakbenen & studsade. Men efter det gick hon jättesnällt!
Så då gick vi tillbaka till stallet & satte på vagnen. Sen körde vi ut igen & Ingrid satt med bredvid. Och den här gången gick hon jättesnällt igen i korsningen. Tre varv körde vi och gjorde dessutom en volt innan vi gick av banan.
Så i dag var vi mycket nöjda & glada igen! :D


tråkväder!

I dag har det blåst och varit varierande regn/snöblandat regn & tillsist snö. Hur trist väder som helst! Hjälpte Tessan att plocka in Lasse & Helenas hästar innan jag gick ut till vår leriga hage och hämtade en mycket blöt Harrie.

Eftersom hon fick träna 4 dagar på raken tänkte jag att jag var snäll och gav henne två vilodagar, men ikke! SATAN va pigg hon var idag! Hon hoppade jämnfota hela vägen upp till slingan och travade sedan på i friskt tempo. Däremot blev vi osams i korsningen där man kör fler varv eller hem. Hon skulle absolut gå hem, men tji den som ger sig! Även om jag fick hoppa ur och leda förbi henne. Sen är hon rätt löjlig, för jag behöver bara gå förbi korsningen med typ två tre meter, sen blir hon jätteglad och travar glatt vidare.

När vi hade kört tre varv var hon fortfarnade jättepigg & hade fortsattbråka i korsningen, så då tänkte jag att vi kör ett varv till & ett varv blev visst två varv... Så vi joggade hela 5 km idag och hon var fortfarande jättepigg och småtaktade hem till stallet, trots att vi har sagt att man får INTE takta! Får ta ett snack med Trollis (Takt-drottningen) atthon inte får lära Lillan såna dumheter!

Så imorgon ska vi tömköra ute på slingan, fram och tillbaka förbi korsningen tills hon slutar bråka! Som det kanske märks var vi rätt osams idag... Dessutom skulle hon INTE stå still varken när vagnenskulle på eller av.
Förmodligen är det bara VÄLDIGT mycket energi som måste ut, så ja hoppas hon är bättre, mer som vanligt, imorgon.

Efter passet fick hon ialla fall duscha hela kroppen för första gången, det var lite läskigt på rumpan, annars gick det jättebra. Så i natt fick hon sova med täcke/pyjamas för första gången :D

Pappa tävlar!

I går var Lillans pappa på stora Solvalla och tävlade.Tyvärr stämde det inte riktigt för honom, men har var i alla fall vackrast! Lite foton på pappsen från tv4play, så de e lite suddiga...






Julklapp!

Igår fick jag en avi om ett brev som inte kunde läggas i brevlådan, så idag traskade jag bort till Ica & hämtade ut det. Vad jag vet hade jag inte beställt något... I paketet låg en julklapp, till Lillan! Nya fina ROSA handdukar med hennes namn på! Jättefina! Så nu har hon alldeles egna jättefina tävlings-handdukar! :) tack så jättemycket Therese & hela fam. Andersson!!!
De var jättefina!


Livet som amatör-pålle!

Det innebär ju bl.a. att man då som tränare har ett annat jobb, i mitt fall studier, och då inte alltid kunna köra när det är ljust. Så... Då får man helt enkel dra på sig reflexer och pannlampa och sedan "mörkerköra" och det är lika bra att man börjar i tid :D

Så idag mörker körde vi ihop med Ancora & Erica :) Lillan skötte sig jättebra! Hon bockade inte en enda gång idag, förmodligen var hon så koncentrerad på att hålla koll på allt nu när det var becksvart ute, så hon hade inte tid att bocka. I dag körde vi åt andra hållet på slingan och då blir det lite svårare när man svänger för att köra   ytterligare ett varv. När vi kör vänstervarv så kommer man som i en T-korsning & svänger höger hem, vänster till nästa varv. I dag körde vi i högervarv & då går det rakt fram hem och höger för ett varv till. Så då är det lite svårare att övertala henne att vi inte är riktigt klara än :) Så då fick jag hoppa ur och svänga runt henne. Hon bråka en del första vändningen, andra varvet behövde jag bara hoppa ur och gå fram mot henne så gick hon dit vi skulle. Men det är bara att träna på så kommer nog det oxå att fungera snart :)
För att förtydliga lite så hoppar jag inte ur på en gång när hon bråkar. Utan vi försöker först så länge det går när jag sitter kvar, men när jag märker att vi inte kommer någonstans hoppas jag ur och leder henne några steg. Där är ju bra att hon lär sig att stå stilla, då kan man rätta till utrustning eller liknande trots att man är själv.

Vi joggade i alla fall 3 km som vanligt. Hon är pigg, glad och frammåt hela tiden, så nästa vecka kan vi säkert öka på till 4 km. :)


Försök till att ta kort... syns dock inte så mycket... Men det är en Lillan där framme & en Ancora under reflexjackan :)

...blev inte mycket bättre med blixt...


bra och dåliga dagar

Vi har alla både bra och dåliga dagar, även Lillan har det. Igår var en dålig dag... Hon var allmänt sur och ville inte göra som jag sa att hon skulle göra. Halvvägs upp till slingan parkerade hon och vägrade gå. Petade jag med pisken så backade hon och så fortsatte vi tills vi backat in i ett träd. Då svängde hon runt drog ner huvudet mellan knäna och gick med bestämda steg tillbaka till stallet. När jag försökte svänga, studsa hon med rumpan och hotade att hon skulle slå. Så snälla Helena kom ut och hjälpt mig dra bort henne till slingan igen. När vi skulle svänga upp på vägen mot slingan skulle hon inte svänga... Så då drar hon ner huvudet mellan knäna (igen)och traskar rakt fram, sen reste hon sig en gång, parkerade och såg allmänt sur ut. Helena fortsatte att dra i grimskaftet åt det hållet vi skulle och Lillan såg ut att fundera emellan omhon skulle lägga sig ner eller faktiskt göra som vi ville. Hon drog en stor suck och gick sedan åt det håll vi ville att hon skulle gå. Helena följde med upp för lilla backen till slingan innan hon släppte och då skötte hon sig jättebra. Hon bockade lite första varvet men travade snällt de andra två. Knäppa lilla häst... Helena föreslog att jag skulle sätta på en checkrem, så att hon inte kan dra ner huvudet så mycket.

I dag var det däremot en bra dag. Hon stod blickstilla när jag satte på vagnen. Jag hakade på checkremmen och sen skulle vi gå frammåt. Lillan som är van att gå med huvudet väldigt lågt precis i början tyckte att så här kan man ju inte gå! Så hon satt fast i marken ett tag. Men efter bara kanske 10-15 sekunder kom hon fram till att man behöver inte släpa huvudet i marken för att gå framåt, så då gick hon snällt. Hon testade dock att rycka ner huvudet några gången, men checken tog emot. Inte hennes favoritpolare direkt, så hon va lite sur på den. Men när vi väl började trava glömde hon bort den och travade jättesnällt och fint sina 3 km på slingan. Hon var pigg och glad och verkade nöjd med sig själv när vi kom tillbaka.

Note: Hennes checkrem var väldigt lång! Den var nästan så lång som jag kunde göra den, så om hon håller huvudet precis rakt ut i linje med ryggen glappade den fortfarande. Så den enda nytta den gjorde är att hon inte kan dra ner huvudet mellan benen, hon blir så svår att styra när hon gör så! :P Ska försöka ta kort på det imorgon.
Tyvärr är hennes eget check-huvudlag fortfarande alldeles för stort, så hon fick låna ett från russen :D

slö?

Någon (Lotta) sa till mig att nästan alla His Majetsys avkommor har varit slöa som unghästar och det kanske går i arv... DET har i alla fall inte Lillan hört! Hon var ett riktigt litet energiknippe idag nr vi var ute och körde för första gången med nya fina skorna :D Fanny och Ancora var med som sällskap och vi körde tre varv på slingan, som nu frusit på till isgata, finfint underlag när man har broddade kusar. :D Första varvet så var det nästan lite för roligt... det blev lite för många bockningar då. Andra varvet bockade hon bara någon gång och försökte "sticka" på skoj en gång. Tredje och sista varvet skötte hon sig jättebra, travade glatt å med myket energi kvar :)

Vuxenpoäng!

Som sagt, vuxenpoäng till Lillan idag! För nu har hon fått skor på fötterna, med brodd & allt!
Det var lite obehagligt så hon protesterade lite när tredje skon skulle slås på. Men efter ca 30 min satt det skor på alla fyra fötterna.
Det var lite konstigt att gå med tunga järnskor på fötterna när man är van att gå barfota, det konstigaste var att fötterna "fastna" på hala isen. Så det var en kaxig Madame som stolt gick ut i hagen för att visa upp de nya fina skorna :)

Richard som skodde henne tyckte att hon var riktigt fin, så jag är mycket stolt nu! :D


dålig uppdatering

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här nu. Eftersom det snöade, smälte, regnade & sedan frös, så har det varit snorhalt överallt nu. Så jag har inte vågat köra någonting då. Richard skulle ha kommit i fredags och slagit på skor, men han kom ifrån jobbet mkt senare än planerat. Så vi bokade om, imorgon bitti ska han komma istället. Så imorgon ska vu ut och köra en sväng igen :D

träning med sällskap & BILDBOMB!

I dag var Fanny med ut och red på Trollis ihop med mig & Lillan. Vi körde rakbnan fram och tillbaka två gånger, lite drygt 2 km. Hon var lite för pigg till en början och bockade lite. Men hon travade på hela tiden, studsade lite då och då med rumpan. Hon travar inte helt 100%, kan bero på att hennes fötter börjar bli lite slitna, men imorgon kommer hon förmodligen att få på sig ett par små skor på fossingarna :D

Trollis var jättepigg som vanligt, så Fanny lär väl ha träningsvärk i armarna imorgon :P



På rakbanan

Full fart framåt!



Trollman!


Vändning nere vid slutet av rakan...


Kan vända själv!



På väg hem igen...

sötaste!



Står jättesnällt när vi tar av vagnen :D



Trollis :D

Linslus som vill vara med på bild JÄMT!


ser du hur söööt jag är?!

Projekt Framtid Sundbyholm? :P



Vilodag

Eftersom jag ska skriva tenta imorgon har jag pluggat hela em. Så det blev bara en liten tur till stallet för att mocka och natta dem. Det blev lite mys å pussande. Vi provade även tomteluvan och röda huvudlaget. När jag får med mig en fotograf till stallet och det fortfarande är ljust, gärna lite snö oxå :P , så ska vi nog testa ta lite vinter bilder :D












Haha!!! Min lilla lins-lus! Så fort hon märker att man tar kort åker öronen fram & hon är sååå söt hela tiden! Har INTE många kort där hon inte har spetsade öron... :P

Nya erfarenheter

Idag testade vi något nytt, gå på släp bakom Trollis och springa i skogen.
Så jag red Trollis (som var halvt vild idag & ville inte ta det lugnt!) & tog med lillan på släp. Vi red över rakbanan, genom kohagen & över bron för att sedan rida ett varv uppe på åsen.
Det var lite konstigt, men väldigt kul & spännande verkade det som. Trollan töntade lite (som vanligt) när vi skulle över bron. Lillan undrade vad det läskiga va och satte en försiktig hov på bron, men det var ju inte alls läskigt, så då traskade hon glatt över. På tillbakavägen gick hon bara på som ingenting :)


Framåt!

Fanny var med ut idag & satt brevid när jag körde Lillan. Hon skötte sig super även idag! Men slingan som hade frusit på idag var inget vidare att köra på, så efter ett varv "körde vi ut" längs vägen bort till Mora & vände sen hem.

Nu när det börjar bli halt är det nog snart dags att få på skor på fötterna snart för tjejen! :)


Lycka!

I dag är jag så OTROLIGT nöjd med Lillan!

Hon var jättepigg när jag tog in henne från hagen, hade liiite svårt att stå stilla när vagnen skulle på och gick framåt direkt vid kommando. När vi vänt mot slingan blev hon jättepigg och började själv mant trava, så jag gav snabbt travkommando, så att det blev som att jag ville att hon skulle börja trava där. Lovisafick hoppa upp brevid nästan på en gångoch det tror jag fungerade bra. Hon travade glatt upp för backen, trots att båd satt i och spang med lätta steg vidare på slingan. Efter ca halva varvet var hon så jättepigg och glad att hon knappt visste vad hon skulle göra, så då försökte hon bocka lite, men efter en tillsägning slutade hon och travade glatt vidare. Så vi körde två lätta varv med spetsade öronoch svansen i vädret! Hon var så himla duktig i dag!
Det har varit lite jobbigt när hon har varit småsur å studdsat med rumpan, inte velat gå framåt mellan varven och så. Men idag fungerade verkligen ALLT!!!

Det har nog varit bra med två dagas semester för att tänka över vad hon har lärt sig, för idag kunde hon allt!

Film från dagens träning :D

Vy bakom Lillan idag...




... och från sidan :D


RSS 2.0