Banjobb

I dag var det dags för Lillan att springa fort på banan igen. Vi började med att jag värmde henne 6 bakvarv med långvagnen. Därefter gick vi tillbaka till stallet för att byta till sulky och Pelle fick hoppa upp bakom. Han joggade då ett bakvarv till och vände sedan upp. Vi fick sällskap av Börje och hans häst, Mr Fox av Sveden. Börje drog på redan från start men  Pelle körde istället väldigt försiktigt från start men efter att hon fått trava in sig lite så gick det fortare. Första 300 metrarna gick inte fortare än 30, men första bortre rakan drog hon på strax under 20- tempo. Slutvarvet gick hon ca 25 utvändigt om Börjes häst och sista 300 gick riktigt fort!
Hon fick jogga av 2 bakvarv och sen gå tillbaka till stallet.
 
 

Påskhelg!

Nu börjar det närma sig påsk. Det är fortfarande svinkallt så fort solen försvinner, men under dagarna är det riktigt härligt! I dag tog vi oss en liten ridturt. Hade tänkt att jogga samma tur som igår, eftersom det blev så lugnt igår. Vi red iväg från stallet och Lillan travade på jättefint. Hon har börjat ta stöd ordentligt i bettet nu när man rider henne. Både i form och "oform" ;) Det var verkligen hur härligt som helst och när vi kom till bortre rakan fick hon öka lite lite i travet och sträcka ut lite. Hon blev jätteglad och travade på riktigt fint! Men då lyckades hon dra av sig en framsko. Vi vände då tillbaka för att se om vi kunde hitta den, men självklart var den som uppslukad av jorden... Eftersom hon blev rätt ordentligt verkad sist vi skodde (vilket inte är jättellänge sedan) så valde jag att hoppa av och gå hem med henne. Självklart drog hon ju av sig skon när vi var längst bort på turen (#&"¤/!*#) så det blev vackert en promenad/powerwalk i stället på drygt 4 km...
 
 

Tisdagstur ihop med Panter

I dag körde jag Lillan och vi joggade en ganska lugn tur ihop med Panter & Thilda. Panter ska starta på fredag, men på träningen i lördags var han katastrofdålig! Så Pelle blistrade hans bakknän mycket försiktigt, vilket gav rejäl effekt, men på rätt sätt. Han har inte fått några fula blisterskorpor och svullna upp på precis rätt ställen. Vi skulle även testa ett nytt bett på honom. Vi joggade på i friskt tempo drygt 8 km och båda hästarna var pigga och glada :)
 
 

Söndagsturer.

Hela den här helgen har jag och Pelle varit hus- och djurvakter åt mamma & pappa. Det har varit sååå skönt att ha ett "eget" hus. Även om vi inte har varit hemma så mycket (jobb i fredags och träningstävling igår) så har det varit skönt att kunna sitta vid tv:n och äta middag utan att bli störda och kunna bara sköta på sig själv...
 
Vaknade tidigt imorse och började dagen med att gå ut med hunden och sedan slö-titta på tv med en stor kopp té. Strax innan lunch åkte vi tillbaka hem och jag stack direkt ut med Lillan. Vi körde bort till järnvägen för att vända och svängde in mot "Thomas backe". Hon fick springa upp för backen en gång för att sedan vända och köra tillbaka. Det blir en ganska rejäl tur, men hon tar det bra och verkar inte nämnvärt tagen utav den. Vi körde säkert närmare 2 mil och höll ett relativt högt tempo hela turen, med intervallinslag där det gick. 
 
 
Testade köra henne med springrem idag för första gången och det var stooor skillnad! Nu kunda jag ta i henne och reglera farten lite mer utan att hon blir förbannad, kastar upp huvudet och galopperar. 
 
Väl hemma fick hon sen stå modell åt Pelles jobbkompis som skulle lära sig sela. Hon fick på sig både QH & remsele, långvagn & sulky, knäkappar, senskydd, gamascher, skalpers, rycktussar, mössa, norsk, spärrgrimma osv. Hon hade varit lite skeptisk på det norska huvudlaget när lapparna, som dessutom är vittejpade, var nere.
 

Lillanrapport! :)

Lillan fick ju massage i onsdags för första gången. Jag kan ju minst sagt säga att det var uppskattat! Hon satte sig nästan på massören när hon masserade rumpan, hon tryckte emot när hon masserade hals, bog och manke och häll nästan på att krypa ur skinnet för att hon knappt visste vart hon skulle ta vägen, så skönt var det. 
 
Tjejen som masserade heter Helen Brunnåker och arbetar deltid på Strömsholm nu som djurskjukvårdare. Hon kände igenom hela grållen och tyckte att hon kändes riktigt fin. Hon hade en liten liten lätt spänning i ländryggen, men det trodde hon berodde på den hårda banan i banjobbet i måndags. 
 
 
Dagen efter tänkte jag ta en lätt ridtur barbacka, men det tyckte visst inte Lillan... Hon hade ju för guds skull vilat i 2 dagar & då kan man ju inte skritta! Hon tacktade, bockade och småstegra. Bilar var plötsligt livsfarliga, vilket resulterade i jämfotahopp på bakbenen följt av några bocksprång... Så vi red ca 700 meter innan jag vände tillbaka... Eftersom jag hade varit ute med både Panter och Montró innan så var jag rätt frusen (och det började bli mörkt) så fick hon gå in i boxen istället. I morgon ska hon ut och få en ordentlig tur igen, eventuellt ska Pelle köra henne så att jag kan rida Lilo som sällskap :) 
 
Dessutom kommer en utav Pelles gamla arbetskamrater ut och ska träna på att sela och då kommer det förmodligen bli Lillan som får ställa upp som "försökskanin". 2-åringarna är fortfarande för osäkra och Lilo försöker hugga när man ska spänna gjorden eller lägga på bröstan. Inte riktigt den optimala träningshästen ;) Lillan är däremot alltid snäll, glad och positiv :D
 
 

Träning på banan

Idag var jag nere med Harryettie på Sundbyholms travbana. Tanken var att hon skulle få ett jobb i 26-tempo samtidigt skulle Pelle kolla hennes balansering. Som sparring ställde Stina och "Loppan" (Also in Love) upp.
Tyvärr hade vädret blivit riktig vinter igen och det var iskallt och blåsigt vilket hade gjort banan väldigt hård. Därför kunde vi inte köra riktigt så fort.
 Efter att ha joggat fram i tre bakvarv vände vi upp och körde ett 2140 jobb i 1.50-tempo. En kort skrittstund innan vi körde ytterligare ett 2140 jobb. Tyvärr kom det en annan häst i full fart i rätvarv precis när vi skulle vända upp i volten. Detta stressade Lillan och för att inte stressa upp henne ytterligare körde vi direkt. Lillan ville ifatt hästen framför henne och blev sur då jag höll in henne och slog därför på en kort galopp 100 m efter start. Hon fann benen rätt snabbt och så travade vi iväg med Lillan innerst och Loppan utanför. Lillan skulle absolut vara före Loppan och var bara nöjd så länge hon var minst en hals före.
Vi höll ett jämnt 26 -tempo men 700 m kvar kom vi ifatt den andra hästen som hade börjat sakta av men fortfarande var kvar i rätvarv. Dum som jag var trodde jag att han skulle flytta på sig så jag styrde ut lite sent och Lillan fick därför tvära en hel del. Dock klarade hon av det bra men då vi skulle köra om kunde den andra kusken inte hålla igen sin häst som därmed ökade farten. In mot upploppet började han dessuto driva sin häst rätt ordentligt och då blev det lite för mycket för lilla orutinerade Lillan. Med en häst innanför sig och en utanför blev det lite för virrigt för henne vilket gjorde att hon slog på ytterligare en galopp. Ändå kom hon imål på 1.28 full väg. Jag är jättenöjd med henne men vi behöver träna mer med sällskap. Det är nyttigt både för mig och Lillan.

Loppan (Also In Love)

Förberedelser

Snart dags att köra iväg

Värmning

Lugnt rätvarv

Snabbare rätvarv
Målgång

Hagbilder från den 1 mars

Lillan leker i hagen.
Underbara lilla prinsessa. Och nu börjar man väl ändå se att hon har bleknat av lite?
Vacker är hon i alla fall.
 
 
 

RSS 2.0