När matte är i varmare land...

 
Malena är ju just nu på Kap Verde men hästarna skall skötas ändå, så då kommer jag, mamma Ann, in i bilden.
Tog lite kort i helgen och idag på Grå Prinsessan.
 


"Ska vi träna idag, då?"
Grå Prinsessan
Frusen liten Tequila
 

Superhästen!

Jobbet idag blev lite tidigare än planerat då Erica fick sluta jobbet redan till lunch. Inte mig emot då det passade mig lite bättre och dessutom kunde mamma följa med och fota lite :)
 
Så jag lastade in Lillan i transporten och åkte ner till travet. Vi joggade fram några bakvarv och vände sedan upp. Vi körde några extra varv på volten för Erica & Lillans skull. Lillan är ovan att volta, speciellt med andra hästar och Erica ska ha spår ett för första gången när hon & Trollan startar på fredag. 
 
Planen var sedan att köra i 1.40-tempo 2000 meter för att sedan gasa sista 300. Ett normalt "inför-tävling-jobb" för Trollan. Lillan kastade sig iväg i 100 knyck när vi vände upp och när jag skulle ta i henne för att bromsa blev hon jättearg och kastade sig i galopp. När hon väl ställt sig satte hon fart och sprang ikapp Trollan men då började Erica bromsa in för att köra om på nytt. Så vi voltade igen, men från 1640 och Lillan fick smyga med lite försiktigare, halvt i rygg. Hon gick lite lugnare då men det gick fortfarande för fort. Trollan svarade dock upp invändigt och de drog runt varvet i underkant 30-tempo. Lillan var fortfarande hur pigg som helst, så 600 kvar ropar jag till Erica att jag låter henne gå och släpper en halv millimeter på tömmarna och vinklar fram pisken. På två röda dundra hon om och oväg från Trollan och avslutade sista 500 metrarna i betydligt högre tempo! 
 
Hon kändes ruskigt fin och när jag peta på henne med pisken i ingången till upploppet ökade hon ytterligare och gick i full fart över mål. Hon kändes ruskigt fin & det är så sjukt kul att köra henne när hon är så här! Hon var inte direkt påverkad av jobbet utan studsade vidare. Vi testade en ny start och den här gången gick hon iväg felfritt. Låter man henne springa som hon vill första 300 metrarna så går det bra & och är riktigt snabb iväg :) Vi fick jogga av dem 2 bakvarv innan lilla fröken hade lugnat sig så pass att det gick å skritta.
 

Liten börjar bli stor!

Eftersom jag kom hem tidigt från travet (blev ingen start för Lilo) & lilla grå har lite för mycket energi just nu så tog jag ut henne på en liten ridtur. Idag satte vi på sadeln för första gången och då var vi ju tvugna att testa hela nya ridoutfiten :) 
 
Ja hoppade upp och så red vi bort mot "långa" skogsstigen (det tar ca 20-30 min att skritta hela vändan). När vi red på vägen så testade vi även att trava lite. Hon hade lite svårt att förstå hur hon skulle göra med ryttare på ryggen och blev lite osäker. Men ganska snart förstod hon vad hon skulle göra och travade på fint. Vi travade knappa kilometern innan vi red in i skogen och snöpulsade lite. Hon var pigg och glad och verkade tycka att det vara rätt mysigt att traska där i snön. Att vi såg mer ut som snögubbe på snöhäst brydde hon sig inte det minsta om.
 
Väl ute på vägen igen kom det en annan häst, men för vagn som skulle åt samma håll som oss. Vi släppte förbi den och skrittade sedan efter. När den sen började trava skulle Lillan absolut trava hon oxå! Hon hoppade nästan jämnfota när jag släppte efter och lät henne trava. Hon såg jätteläcker ut då (tror jag) Huvudet högt med en liten knyck på nacken och svansen kvastandes i vädret! Lilla söta häst!
 
 
Innan ridturen
 
 
Skritt i snön
 
  
Söthästen :)
 
 
Det blev lite snöigt i skogen av alla snötäckta grenar...
 
 
Snöig rumpa!
 
 
Nöjd & glad efter turen :)
 
 
 

Fröken Hopp & studs och överallt!

Körde min gråa pålle idag igen... Hon har fått nå helt hysteriskt mycket överskottsenergi!
 
Eftersom den nu är mindre än en vecka kvar till jag och Pelle åker iväg på solsemester (två veckor med all inclusive på Kap Verde) så måste jag delegera ut träningen av mina ögonstenar! Ponnyerna är det inga större problem med. Monita tar det fortfarande väldigt lugnt, Montró är i igångsättningsfasen som redan nu sköts till stor del av Sara, Thilda, Lovisa & mamma, Panter har både mamma & Lovisa kört förut och Thilda provkörde honom i lördags och det gick jättebra. Det största problemet är Lillan... Hon är ju väldigt snäll att köra, men hon är bara nyss fyllda tre år och blev inte inkörd förrän i slutet av förra året, så hon är bara körd drygt ett år. Hon kan bli lite... för glad ibland när man är ute och då börjar rumpen att studsa och hon gör nå bockliknande språng...
 
Så mamma var i alla fall med ut i måndags och provkörde henne, jag följde med och körde Lilo före. Lillan visade ju inte direkt sin bästa sida... Hon började med att bocka lite redani första backen, sen slängde hon med huvudet mest hela tiden, var okoncentrerad och så fort det var något så studsa rumpen. Dessutom var hon jättepigg och låg som klistrad i rygg på mig och Lilo större delen av turen. Mamma klarar ju av det, men hon tycker att det är obehagligt när det går så fort (rask jogging :P ). Så jag ska försöka övertala Pelles bror Leffe och höra om han kan köra henne. Han är ju i alla fall van att köra (jobbat x-antal år i travstall bl.a. Menhammar & Wahlman). Så då borde det lösa sig.
 
Hur som helst, eftersom hon var så pigg och lite "påhittig" beslöt jag mig för att köra henne idag igen. Så jag selade ut henne med rockarden, som vanligt och tog med Lilla Pantern på släp eftersom han också behövde röra på sig idag. Båda hästarna var superpigga, det nästan sprutade energi ur öronen på dem! Vi joggade bakvägen till Håkan B's slinga i raskt tempo,  nästan för raskt för en liten ponny-Panter då de låg i 2.15-2.25 tempo hela vägen bort. Vi körde in på slingan som fortfarande är oplogad, det är drygt 30 cm snö där, och körde den fram och tillbaka i något lugnare tempo. Då gick det "bara" 2.30-2.40, men Pantern galopperade istället då. Efter snön hade jag förväntat mig att de skulle vara lite trötta, vilket de blev under förra snöperioden, men icke! Både den grå & ponnyn låg på som illrar fortfarande! För att få dem lite trötta så körde vi även ner till järnvägen och vände,även det i högt tempo (2.10-2.20) och sedan bakvägen hem i en jäkla fart (mellan 2.00-2.06, bitvis ner under 2.00, toppfarten på Panter var ca 1.55, Lillan var nere på 1.50 när han väl började galoppera). Sista kilometern hem fick de skritta. Men ingen utav dem kändes direkt trötta... Så man börjar ju fundera vad de har ätit sista dagarna :P
 

Joggingtur med Panter

I går kom Thilda hit för att testa köra Panter. Jag körde Lillan tillsammans med dem för att visa lite fler vägar & agera stoppkloss om Panter blev för pigg.

Vi joggade bakvägen & bort till järnvägen. Där vände vi & gasade på vägen tillbaka. Panter gick på riktigt bra, då Lillan kunde dra på i rätt bra tempo. Vi fortsatte sedan förbi slingan & Håkan B's stall.

Turen blev totalt ca 1,5 mil & vi körde på i bra tempo hela turen.


Intervaller på travet

Eftersom det har varit så fruset i marken nu går det knappt att köra. Så i tisdags lastade jag Lillan i transporten och åkte ner till travet för att köra på travets rakbana.

Vi joggade fram 5 varv på sandbanan & körde sedan 6 stycken intervaller i 32-37 tempo. Hon var pigg, glad & kändes riktigt fin!


Myskväll

I dag kom jag hem sent. Jobbade första dagen på nya jobbet och åt sedan middag hos mamma & pappa. Efter att jag fixat boxen borstade jag henne en lång stund, friserade henne lite och masserade lite. Massagen var något hon verkligen uppskattade. Kanske skulle ta ut någon som kan massera henne lite då och då... Det verkar ju vara något som passar fröken diva alldeles utmärkt ;) 
 

Fördelen med att ha hagen precis utanför fönstret...

Är att man har väldigt bra koll på vad de gör i hagen & kan sitta vid köksbordet och ta lite roliga bilder! :)
 

Solsken & kassa vägar...

Har varit ute en tur med Lillan nu runt lunch. Eftersom isen nästan smält bort och det sedan frös på igen i natt är vägarna stenhårda. Det går att köra på de vanliga grusvägarna då det finns en del is kvar där, dock så börjar den bli väldigt tunn...
 
Vi var iaf ute i ca 45 minuter och körde drygt 1,5 mil. Lillan var pigg & glad som vanligt & Panterfick följa med på släp igen :)
 

Solsken & kassa vägar...

Har varit ute en tur med Lillan nu runt lunch. Eftersom isen nästan smält bort och det sedan frös på igen i natt är vägarna stenhårda. Det går att köra på de vanliga grusvägarna då det finns en del is kvar där, dock så börjar den bli väldigt tunn...
 
Vi var iaf ute i ca 45 minuter och körde drygt 1,5 mil. Lillan var pigg & glad som vanligt & Panterfick följa med på släp igen :)
 

Första jobbet som 3-åring!

Nu är Lilla Prinsessan hela 3 år gammal! Galet hur fort tiden går! 
 
Idag har det varit plusgrader och marken har tinat lite. Så vi körde bort till Håkan B's slinga och körde några lugna intervaller i gruset som tinat. Hon var rejält taggad och verkade tycka att det var kul att få gasa på lite! Vi körde fram & tillbaka 3 gånger innan vi körde långa vägen hem. Totalt blev det ca 1,5 mil.
 

RSS 2.0